Vabaõhumuuseum ootab fotosid külaplatsidest

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külaplatsid ehk -vainud on hea näide sajanditepikkusest traditsioonist, kuidas kooskäimiskohti on loodud.
Külaplatsid ehk -vainud on hea näide sajanditepikkusest traditsioonist, kuidas kooskäimiskohti on loodud. Foto: Meelis Meilbaum

​Eesti vabaõhumuuseumi maa-arhitektuuri keskus andis teada, et ootab fotosid külaplatsidest. Pilte saab esitada veebruarini ja osa fotosid jõuab Eesti inimarengu aruande kogumikku.

Vabaõhumuuseum ootab järgmise aasta 23. veebruarini fotosid külaplatsidest, olgu need rajatud kas Eesti Vabariigi 100. aastapäevaks või juba varem, loomaks paik oma küla rahvale kooskäimiseks. Tegu võib olla nii tavalise, droonifoto kui ka ajaloolise ülesvõttega, mis on skannitud. 

“Külaplatsid ehk külavainud on hea näide sajanditepikkusest traditsioonist, kuidas kooskäimiskohti on loodud. Valik pilte leiab kasutust praegu koostatavas Eesti inimarengu aruande kogumikus, mis seekord keskendub avalikule ruumile ja demokraatiale,” selgitas maa-arhitektuuri keskuse juhataja Elo Lutsepp konkursi teates.

Fotod, mis ei ilmu kogumikus, talletatakse aga igal juhul vabaõhumuuseumi kogudes elektroonselt ja muudetakse muuseumide infosüsteemi (MUIS) kaudu kõigile kättesaadavaks. Neist piltidest koostatakse rändnäitus, mida saab eksponeerida kogu Eestis. 

Piltide juurde tuleks kindlasti märkida, millise külaplatsiga on tegu, mis aastal foto on tehtud ja autori nimi. Oodatud on põnev lisainfogi, näiteks ehitistega seotud arhitektid ja ehitajad. Samuti võib juurde lisada teabe rahastusallikatest, sest näiteks Eesti Vabariigi algusajal maksti kodukaunistamise kampaania toetusi.

Fotode saatjate vahel loositakse välja kolm vabaõhumuuseumi perepiletit 2019. aastaks. Lisateavet võistlusel osalemise kohta saab vabaõhumuuseumi maa-arhitektuuri keskuse ajaveebist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles