Galerii: Eesti line-tants tähistas Pärnus täisikka jõudmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna vallutas Pärnu Nooruse maja sadakond rivitantsu entusiasti, et tähistada Eesti line-tantsu 21. aastapäeva, õppida sel puhul selgeks mõni uus samm ja lõpetada päev Barbie' ja Keni stiilis peoga.

Eestis rivitantsu algatanud Kaie Seger kutsus sünnipäevapeaole töötube  juhtima prantslanna Magali Chabret’. 

Ehkki õpetaja ei mõista inglise keelt ja siinsed rivitantsijad ei räägi prantsuse keelt, ei häirinud see workshop'il osalenuid põrmugi ja tantsusammud hakkasid usinatele õppijatele külge kui nõiaväel.

„Väga äge päev! Meil pole kunagi sellist töötuba olnud, kus õpetaja ja õpilaste vahel on keelebarjäär, aga nagu näha toimib kõik väga edukalt ka siis, kui üksteist sõnagi aru ei saada,” rääkis Seger.

30 aastat tantsu õpetanud ja 21 aastat tagasi rivitantsu Eestisse toonud Seger meenutas, et 1997. aastal, kui ta Tallinnas Müürivahe tänaval Guitar Safari pubis huvilistele esimese koolituse tegi, lõi kaasa kuus-seitse inimest. 

„Praegu on seda päris naljakas meenutada. Guitar Safari omanik Indrek Hiibus oli Ameerikas näinud, et sealsetes saloonides on line-tants populaarne, ja mõtles, et siingi võiks sellel huvilisi olla. Tema tuttav Rein Raud oli talle soovitanud, et Pärnus on üks hull Kaie, kes oskab võib-olla aidata. Nii ma läksingi esimesse trenni, osates kaht tantsu, ja mõtlesin, et sellest aitab küll. Pubiomanik ja need kuus või seitse õpilast olid igatahes rõõmsad,” meenutas Seger seiku, kuidas line-tants siinsete esimeste huvilisteni jõudis.

Tänase õpitoa lõpetab Barbie' ja Keni stiilis pidu, mille käigus lubas Seger paar toredat üllatust. „Line-tants on nüüd Eestis 21aastane ja selle puhul on paslik kanda roosat, Barbie sobib ju selle värviga väga hästi kokku,” seletas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles