Kalev Vilgats: Kuidas leida ­toetajaid?

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juht Kaja Kallas
Reformierakonna juht Kaja Kallas Foto: Erik Prozes

Vihmahägusel hommikul tööle sõites leidsin end äkki bussiaknast Kaja Kallasega tõtt silmitsemas. Ei, Kallas ei seisnud Jannseni – Tallinna maantee nurgal, vaid oli seinal valgustatud reklaamkastis. “Parem tulevik” ja allpool väiksemas kirjas “#parempeaminister”.

Silmsidet meil ei tekkinud, sest partei esimees vaatas kuhugi kaugusse. Ilmselt paremasse tulevikku. Tühja kah.

Tööl lõin lahti üleriigilised päevalehed ja jälle Kallas. Intervjuu, mille juurde oli pandud ebaõnnestunud foto. Kallas vaatas seekord kuhugi üles, üldse mitte lugeja poole. Jällegi ei ­kõnetanud. Ei pilt ega ausalt öeldes vastused küsimustele. Midagi on ilmselgelt viltu.

Olen jälginud Keskerakonna esimehe ja valitsusjuhi Jüri Ratase avalikku suhtlust ja julgen kinnitada, et tegemist on tunduvalt teistsuguse Ratasega kui peaministriks saamise järel.

Kas põhjus peitub tublis iseõppimises või professionaalide koolituses, aga paljudele mõjub Ratas omana. Lihtne poiss meie tänavalt, kes viskab viis pihku ning pärib naise ja laste tervise järele.

Paljudele mõjub ­Ratas omana.
Kalev Vilgats, arvamustoimetaja

Kallas seevastu tundub kauge ja äraolevana. Ta ei ole tüdruk meie trepikojast. Samalt reklaamilt Ülejõel vaatab vastu high society girl. On seda siis tinginud edukas advokaadikarjäär või töö Euroopa Parlamendis. Ta ei mõju omana. Sellest kujuneb probleem.

Seda kõike näitab arvamusküsitluste pea­ministrieelistus, kus Ratas on Kallasest kaugel ees mingite sisuliste debattideta. Kui oravad tahavad Keskerakonda võita, on tagumine aeg hakata tõsiselt tegelema parteijuhi isikliku “immitsaga”.

Häbenemiseks pole põhjust. Näiteks legendaarse Briti peaministri Margaret Thatcheri puhul mahendati ja madaldati tema soengut, et paremini mõjuda koduperenaistele. Mõjuski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles