Pärnakas Merje Kägu avaldab Norra firmas esimese plaadi (1)

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnust pärit Merje Kägu tegutseb praegu Skandinaavias ja avaldab esimese kauamängiva Norra plaadifirma all.
Pärnust pärit Merje Kägu tegutseb praegu Skandinaavias ja avaldab esimese kauamängiva Norra plaadifirma all. Foto: Laura Oks

Homme ilmub Pärnust pärit, kuid Rootsis Göteborgis tegutseva kitarristi Merje Kägu esimene autoriplaat “When Silence Falls”.

Norra plaadifirmas Losen Records ilmuv album kombineerib džässi, klassika ja minimalismi elemente ja komponeeritud muusika ja improvisatsiooni piire.

Kauamängival esitab muusikat 2016. aastal Göteborgis kokku tulnud rahvusvaheline seitsmeliikmeline ansambel, mille koosseisu kuuluvad kitarrist ja helilooja Merje Kägu, kontrabassimängija Anders Jormin, trummar Jesse Ojajärvi, viiulimängija ja laulja Åsa B. Johansson, tšellist Leonor Palazzo, flötist Marina Cyrino ja oboe- ja inglissarvemängija Blanca Sans Ballart.

Kägu on omandanud džässmuusika bakalaureusekraadi Eesti muusika- ja teatriakadeemias ja improvisatoorse muusika magistrikraadi Göteborgi muusika- ja teatriakadeemias. Aastal 2016 pälvis ta kitarrist Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles