Lääneranna noortevolikogu korraldas esimese noortepäeva

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile toimus Lääneranna vallas noortepäev “Rutiinist välja”, mille korraldas kohalik noortevolikogu. Ligemale 100 osaleja seas oli inimesi nii oma vallast, Audrust kui Tõstamaalt.

Konverents oli jagatud kahte ossa: alguses loengud Lihula kultuurimajas ja hiljem töötoad koolimajas. Alustuseks tutvustas Maarja Tali teraapiakoeri ja seda, kuidas nemad aitavad inimesi. Teine loengupidaja oli Pärnu linnavolikogu noor liige Laura Kiviselg, kes tutvustas aktiivset eluviisi ja seda, kuidas mahutada ööpäeva rohkem tunde, kui seal tegelikult on. Loengusarja lõpetas Endla teatri näitleja Sander Rebane, kes tutvustas näitleja elu.

“Kaks populaarsemat töötuba olid virtuaalreaalsus ja näitlemise töötuba Andrus Vaariku juhendamisel,” kommenteeris ürituse korraldaja Karmen Pikkmets. Ülimalt heaks üllatuseks osutus see, kui väga meeldis noortepäev õpetajatelegi. “Kuigi ma loengus rääkisin, et vahel on vaja aega võtta kooli arvelt, siis õpetajaid see ei heidutanud,” rääkis Kiviselg, kellele noortepäev head muljet avaldas.

Teemapäeva eesmärk oli arendada koostööd kohalike noorte vahel ja propageerida mitteformaalset õpet – sellest ka nimi “Rutiinist välja”. Noortepäeva korraldajaks on Lääneranna Noortevolikogu koostöös Lääneranna Vallavalitsusega. Üritust rahastati Euroopa Sotsiaalfondi programmi “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” vahenditest ning Eesti Noorteühenduste Liidu noorte osaluse arendustoetusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles