Reformierakonna Pärnumaa nimekiri ootab keskkontori heakskiitu

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi ametlikult ei ole nimekirju veel kinnitatud, usub Toomas Kivimägi, et on seekordki erakonna Pärnumaa esinumber.
Kuigi ametlikult ei ole nimekirju veel kinnitatud, usub Toomas Kivimägi, et on seekordki erakonna Pärnumaa esinumber. Foto: Madis Sinivee

Homme kogunev Reformierakonna nimekirjatoimkond annab nimistute koostamise soovitusi ja sellele järgnevad sisevalimised. Kandidaatide esitamine piirkondade nimekirjadesse lõpeb 5. novembril ja nimekirjad kinnitab partei üldkogu 12. jaanuaril.

Kuigi tõenäoliselt on Reformierakonna Pärnumaa esinumber Toomas Kivimägi, ei ole partei seda veel tema sõnutsi ametlikult otsustanud. “Mina olen saanud volituse nimekirja kokkupanekuks. Aga tõenäoliselt see nii läheb (et Kivimägi on esinumber, J. L.),” ütles ta.

Valimisringkonde nimekirjades olevate isikute hulk on mandaatide arv pluss kaks nime. Pärnumaal on olnud kaheksa mandaati ehk nimistutes on kuni kümme inimest. “Meil on nimekirjas kümme inimest ja erakonna ootus on, et 5. novembriks oleks koos kõik kandideerijad,” ütles Kivimägi.

“Praeguse seisuga on meie nimekirjas kolm naist ja seitse meest. Loomulikult tahaks alati rohkem naisi näha kandideerimas, aga paraku on nii, et naised eelistavad muid ameteid natuke rohkem kui poliitiku oma,” lausus Kivimägi.

“Juttu on olnud kolmest esinumbrist ja seda ei reasta mitte ringkond ise, vaid keskkontor. Tean praegust oletatavat seisu, aga ka selle kohta ei ole veel erakond formaalset otsust teinud ja reastamine on veel tegemata,” lõpetas Kivimägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles