Tartlased andsid kolme kooli kohtumise teatepulga Sütevaka humanitaargümnaasiumile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütevaka lendluudpalli võidukas meeskond: (vasakult) Birgit Soekõrv, Nele Erastus, Mikk Pärg, Karolin Kivimäe, Jakob Koppel ja Siim Arusaar.
Sütevaka lendluudpalli võidukas meeskond: (vasakult) Birgit Soekõrv, Nele Erastus, Mikk Pärg, Karolin Kivimäe, Jakob Koppel ja Siim Arusaar. Foto: Brit Vaga

Tartus said kokku kolm kooli: Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasium, Tallinna 21. kool ja Hugo Treffneri gümnaasium.

Juba kümnendat korda aset leidva kolme kooli kohtumise ehk KOKOKO teema oli sellel aastal 21. sajand. Oma teadmised pandi proovile nii kirjanduses, ajaloos, inglise keeles, vene keeles, kunstiajaloos kui ka muusikas. Peale ainevõistluste selgitati välja parimad mälumängus, Tartu tundmises ja spordis.

Juba Treffneri gümnaasiumi uksest sisse astudes võis aru saada, et tegemist on detailideni läbi mõeldud üritusega. Harry Potteri kostüümidesse riietatud korraldajad võtsid külalised avasüli vastu. Aulas mängis taustaks „Harry Potteri” filmidest tuntud meloodia ning koolimaja oli täis silte ja postreid, mis viitasid võlumaailmale. Atmosfääris oli maagiat ja salapära, kõik olid elevil ja tulvil hakkamist.

Tervituskõned peetud, alustati kohe esimese tegevusega, milleks oli mälumäng. See oli hea võimalus tutvuda teiste koolide õpilastega, sest hiljem toimunud ainevõistlustes võis kasutada ainult oma koolikaaslaste abi. Kirjanduses oli läbiv teema loomulikult „Harry Potter” ja J. K. Rowling, muusikas 21. sajandi laulupeod ja muudeski ainetes midagi praeguse sajandiga seonduvat.

Linnamäng aitas tutvuda vaatamisväärsustega Tartus ja õhtu poole saime näha kõigi kolme kooli varem ettevalmistatud lühifilme teemal „21. sajandi märgid Tallinnas/Pärnus/Tartus”. Kellel päevastest tegevustest energiat üle jäi, võis saalis tantsida ja auditooriumis filmi vaadata.

Ürituse tipphetkeks oli lendluudpall, mis tekitas eriti palju põnevust, sest keegi ei osanud ettegi kujutada, kuidas seda mängu maiste vahenditega korraldada. Viieliikmelised võistkonnad pidid luudade seljas palli üksteisele söötma ja püüdma seda visata vastasmeeskonna väravasse või korvi.

Mängu lõpetas kitu kinnipüüdmine, milles oli parim Sütevaka tiim. Et kohtumine leidis aset 11. novembril, ei jäänud muidugi vaatamata Eesti-Iirimaa jalgpallimatš, mis küll ei toonud nii palju rõõmu kui eelnevad päevasündmused.

Järgmisel hommikul toimus autasustamine, kus Sütevaka õpilastele jätkus palju auhindu. Lõpetuseks anti kõigile spetsiaalselt ürituse jaoks tehtud ajaleht, mis võttis kokku eelmise päeva meeldejäävamad sündmused.

Kümnes KOKOKO oli erakordselt lõbus ja ladusalt korraldatud. Latt on tõstetud kõrgele ja tuleval aastal peab Sütevaka palju pingutama, et teha samaväärne üritus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles