Galerii: riialased tulid meie õuele kaklema ja tegid kuivalt tuule alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu võrkpalliklubil tuli Eesti-Läti ühisliigas koduväljakul alla vanduda Riia tehnikaülikooli meeskonnale 0:3 (23:25, 19:25, 23:25).

Esimene geim: kõik pealtvaatajad polnud Pärnu spordihallis jõudnud veel istetki võtta, kui tabloolt vaatas vastu lõunanaabrite 6:1 eduseis, mille peale kodumeeskonna loots Avo Keel võttis aja maha. Kuigi enne mängu sõnas peatreener, et treeningul on kõvasti murelapse ehk servi vastuvõtuga vaeva nähtud, andis sama probleem nüüdki tunda. Küll jäi pallingult üles toodud pall võrgust liiga kaugele, küll lendas otse üle võrgu.

Avageimi keskel oli jäme ots lõunanaabrite käes, kes juhtisid 14:9 ja 17:12, mille peale kasutas Keel teist minutilist mõttepausi. Sellest oli kasu, sest pärnakad spurtisid 6:0 ja pääsesid 18:17 ette. Kuigi otsustavatel ehk mängumeeste punktidel oli seis 21:21 ja 23:23 viigis, siis kaks viimast punkti kuulusid lätlastele – 25:23.

Teine geim: kuigi suvepealinlased jäid 1:4 taha, leidsid nad peagi end 7:6 eduseisust. Geimi keskel taastasid lätlased eduseisu ja tüürisid teise perioodi tulemusega 25:19 võidule. Pärnul ei õnnestunud enam miski: nii mängijad platsil kui treener pingil vangutasid pead, samal ajal kui kolme vahetusmehega Eestisse tulnud lätlastel oli nägu nalja täis.

Kolmas geim: pärnakad jäid geimi alguses 4:6 taha, kuid leidsid end Chizoba Neves Atu ässpallingust peagi 11:9 eduseisus. Kas nüüd hakkab tulema? Hakkaski. Toms Švans küttis kaks ässa veel otsagi ja viis Pärnu 15:12 ette. Mõni hetk hiljem juhiti 18:15. Vahepeal vaikselt podisenud lätlaste mängumootor hakkas taas täisvõimsusel tööle ja seis oli 18:18 viigis. Viivuks tõid Martti Keele ja Atu ründelöögid (21:19) rõõmu saali, kuid lätlased olid lõpus taas teravamad ja võtsid 25:23 ja kogu kohtumise 3:0.

Üleplatsimehena tõi Armands Abolins võitjameeskonnale 17 punkti (+9). Pärnakate parimana kõmmutas Atu 13 silma (+4). Ilja Kovalov lisas 12 (+8) ja Atvars Ozolinš 11 (-1) punkti.

STATISTIKA

Lätlased tõusid võiduga tabeli tippu. Kuuest mängust neli kaotanud pärnakad on 11 tiimi seas kaheksandad. Homme kell 18 mängitakse koduses spordihallis Eesti-Läti ühisliiga viimase tiimi VK Biolars/Jelgavaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles