Pärnus linastub Oscarile kandideerinud film van Goghist

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincent van Goghi elust pajatavas linateoses peegeldub 125 kunstniku ja 65 000 õlimaali tulemus.
Vincent van Goghi elust pajatavas linateoses peegeldub 125 kunstniku ja 65 000 õlimaali tulemus. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Neljapäeval kell 18 linastub Pärnu uue kunsti muuseumis kunstnik Vincent van Goghi elul põhinev linateos „Armastusega Vincent“, mis on maailma esimene täies mahus käsitsi maalitud täispikk film. Linateosel kui lõuendil rulluvad lahti van Goghi elu ja surma asjaolud.

1891. aasta suvel saab noor Armand Roulin postiljonist isalt ülesande toimetada just siitilmast lahkunud van Goghi kiri tema vennale. Saadetise kohaletoimetamine on keeruline ja postikandjale esialgu vastumeelne. Ent rännakul sihtpunkti tutvub noormees kunstniku elulooga ja uurib sealhulgas tema surma müstilisi asjaolusid.

Kinoekraanil peegeldub poolteise tunni jooksul 125 kunstniku 65 000 õlimaali. Esmalt võeti stsenaarium näitlejatega üles kui mängufilm, seejärel maaliti kõik kaadrid käsitsi õlivärvidega üle. Tänapäeva loojad ammutasid inspiratsiooni kunstniku 94 teosest, ent van Gogh enda maale filmis ei näe.

Film kandideeris parima täispika animatsiooni Oscarile. Poola, Suurbritannia ja Ameerika Ühendriikide koostöös valminud linateose režissöörid on Dorota Kobiela ja Hugh Welchman.

Kunstnikule pühendatud filmi on samuti võimalus kaeda laupäeval, 10. novembril ja reedel, 23. novembril kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles