Kui naise teine süda on tugev, püsib ta tervena

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
56aastane treener Aili Lindmäe usub, et kui naise vaagen on tugev ja toetatud, on ta edukas kõiges muuski.
56aastane treener Aili Lindmäe usub, et kui naise vaagen on tugev ja toetatud, on ta edukas kõiges muuski. Foto: Karoliine Aus

Mis on hormoonvõimlemine? Kas trenn, küsimärgiga alternatiivravi või tõesti tervist parandav praktika?

Tallinnas tegutsev günekoloog Lee Tammemäe on hormoonvõimlemise arvanud alternatiivravi hulka, millesse osa inimesi kipub enam uskuma kui teaduspõhisesse meditsiini. “Väga agaralt ja kõlavate nimedega pakutakse eri alternatiivteenuseid, viimati on mulle silma jäänud hüpnoossünnitus ja hormoonvõimlemine,” rääkis Tammemäe juba mullu ajalehele Pealinn. Tohter pani naistele südamele käia korraliselt naistearsti juures ja avaldas, et tervisemurede korral võiksid alternatiivravi ja teaduslik meditsiin käia käsikäes ja üksteist toetada.

Hingamisterapeut ja kohaliku erakliiniku Villa Medica üks omanikest Aili Lindmäe, kes Pärnus hormoonvõimlemise tundidega alustab, ütleb aga, et näiteks menopausiga kaasnevate vaevuste puhul on praktikast abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles