Raul Meel avab Pärnus rahvuse- ja identiteediteemalise näituse

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autori sõnutsi kulub näituseks valminud teose läbikuulamiseks ja tajumiseks kaks tundi ja 22 minutit. 
Autori sõnutsi kulub näituseks valminud teose läbikuulamiseks ja tajumiseks kaks tundi ja 22 minutit. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Ülehomsest on Pärnu muuseumis avatud kunstnik Raul Meele näitus “Grand Concert”, mis uurib rahvust ja identiteeti ning on pühendatud riigi 100. aastapäevale.  

“Esitan peamiselt tsivilisatsioonide identiteedi teemalisi, eeskätt eesti identiteeti käsitlevaid kirjamärkide ja kirjatähtedega mehaanilise kirjutusmasinaga ja digitaalselt joonistatud-trükitud graafilisi pilte, visuaal-helilisi tekstpilte ja tekste,” tutvustas Meel näitust.

Autori sõnutsi kulub väljapanekuks valminud teose “Grand Concert” läbikuulamiseks või tajumiseks kaks tundi ja 22 minutit. Teos on 36osaline, kasutatud on üheksat värvi.

Samuti esitletakse raamatukunsti, millega Meel alustas 1970. aastatel ja on tegelnud aktiivselt siiani. Kõik 46 teost on näitusel huvilistele loetavad.

“Väljas on hulk kunstniku uuemat graafilist loomingut, kuid ei puudu ka varasemat rahvusliku sõnumiga graafikat, millest enamikku saatsid nõukogude perioodil skandaalid ja keelud,” iseloomustas näitust muuseumi kuraator Aleksandra Ehte.

Kunstiteadlased ja loojad võrdlevad Meele loomingut muusikaga, sest sellel on rütm ja kulgemine. Teoseid vaadates võib vaatajagi tajuda helisid.

Graafikanäitus jääb Pärnu muuseumis avatuks 6. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles