Video: pärnakad on Eesti kiireimad purjelaudurid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristel Kaubi.
Kristel Kaubi. Foto: Erakogu

Oktoobri lõpuga panid purjelaudurid punkti Eesti tänavustele kiirussõidu meistrivõistlustele.

Meistrivõistlustel läks arvesse kogu surfihooaja, aprilli algusest oktoobri lõpuni kestnud 5x10 sekundi ehk keskmise kiiruse võistlus ja ühe päeva kiirussõidu võistluse 1x10 sekundi tulemus.

Kiiruse mõõtmine käib spetsiaalse GPS-seadme abil, mis kinnitatakse surfari käele. Tulemused peavad olema sõidetud Eesti vetes.

Tänavu troonisid pärnakad nii meeste kui naiste hulgas. Kahe etapi kokkuvõttes võitis oma viienda Eesti meistritiitli kiirussõidus Jüri Kaldoja, teise koha saavutas kevadel purjelaua tunnisõidus Eesti rekordi püstitanud pärnakas Toomas Kasenurm ja kolmanda kohaga pidi leppima ainsa eestlasena üle 80kilomeetrise tunnikiiruse kätte saanud Eesti rekordi omanik saarlane John Kaju.

Jüri Kaldoja.
Jüri Kaldoja. Foto: Erakogu

Naistest hõivas kogu pjedestaali Team Chica. Kahe etapivõiduga tuli kindlalt kullale pärnakas Kristel Kaubi, kes maailma jooksvas 2018. aasta edetabelis on kõikides GPS-kiirusarvestustes naiste esikümnes, sealhulgas tunnisõidus kolmas. Hõbedaga pidi sel aastal leppima Cerly Aulik ja pronksi võitis Helle Väin.

“2018. aasta kiirussõiduvõistlus oli väga tasavägine, hoolimata rekordiliselt kaunist suvest oleks tuult võinud muidugi alati natuke rohkem olla, aga iseendast paremini ei sõida keegi. Eesti parimad kiirussõidukohad asuvad Pärnus Mai rannas ja Häädemeestel,“ kinnitas Kaubi.

Kaldoja ja Kasenurme stiilinäited Reiu rannas:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles