Heidy Tamme alustab juubelituuri Pärnust

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Tamme tähistab 2018. aastal kolme juubelit: tal täitub 75 eluaastat, 55 lava-aastat ja 45 aastat lauluõpetajana.
Heidy Tamme tähistab 2018. aastal kolme juubelit: tal täitub 75 eluaastat, 55 lava-aastat ja 45 aastat lauluõpetajana. Foto: Erakogu

Pühapäeval annab laulja Heidy Tamme Pärnus esimese kolmest juubelikontserdist “Õnne tipul”, kus löövad kaasa Ivo Linna, Karl Madis ja Karavan, Nele-Liis Vaiksoo, Lauri Liiv ja trupp Showstoppers.

“Ma olen siiamaani armunud Pärnu linna ja mul on mitu korda mõtteis mõlkunud, et nüüd, kui ma olen väärikas eas, võiksin tagasi minna just nooruspõlve ilusamasse linna,” lausus Tamme, meenutades, kuidas ta tudengina kõik suved Pärnus elas ja rannahoones laulis.

Kontserdi pealkiri on valitud artisti 1970ndate hittloo järgi. “Ma olengi õnne tipul, sest mind on õnnistatud sellega, et olen elus saanud teha nii ilusaid asju,” põhjendas ta.

Pärnu suvedest meenub lauljatarile teekond rannast läbi linna ja üle silla Tallinna maantee viimasesse majja, kus korteriperenaine korraldas alati talle priskete suitsuangerjatega suvelõpupeo, kui artist pidulikult pealinna tagasi saadeti.

“Nagu ikka on noorusaastad seda ilusamad, mida vanemaks saad. Ma meenutan Pärnu ilu, randa, vaikust ja kodust-õdusat meeleolu. Ja need armsad väikesed tänavad, majakesed – Pärnu on nii ilus, et ega ilmaasjata vene intelligents – suurkujud, muusikud – siia puhkama sõitnud. Ma nii tihti mõlgutan mõtet, et issand, miks ma ei ela seal linnas,” märkis Tamme, kes viimasel ajal on suvepealinna sattunud vaid esinemiste pärast.

“Ma loodan, et me lustime, meenutame noorusaja kaunimaid laule, kavas on silmailu ja kõrvamõnu, juubeldame kõik koos, sest peale minu juubeliaasta juubeldab meie väike ilus Pärnu ja kogu Eesti Vabariik veel seitse nädalat. Kontsert tuleb liigutav,” lubas juubilar. 

Kava on mitmekülgne ja kirev ajarännak 1960ndatest tänapäevani ballaadide, estraadi ja hittide kaudu, millele kaasesinejad lisavad eripära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles