Tõnu Kann: Veidi ulakalt isadepäevast

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teaduskeskuses Ahhaa toimus isadepäeva raames mitmeid töötubasid. Pildil Kaarel Vaidla koos laste Erna Vaidla (Kaarli käte vahel) ja Paul Vaidlaga elektrimootori töötoas.
Teaduskeskuses Ahhaa toimus isadepäeva raames mitmeid töötubasid. Pildil Kaarel Vaidla koos laste Erna Vaidla (Kaarli käte vahel) ja Paul Vaidlaga elektrimootori töötoas. Foto: Kristjan Teedema

Et isaks saada, peab mees vaeva nägema: ennast harima, hästi riietuma ja käituma, hoolitsema küünealuste eest ja isegi hambaid pesema … Sest räägime, mis me räägime, mehed ei kosi juba ammu enam naisi, vaid naised valivad mehi, kellega soojätkamisel sobituda.

Kusjuures mehed ei tea, kas naissool on selles protsessis abiks mõni ühisnimetaja, mille toel isasid valitakse. Hiljem küll kasvatavad oma mehe tuhvli alla pannud emad poegi, et need ei muutuks oma isade sarnaseks ega satuks tulevases abielus kunagi tuhvlialuseks. Seda olen ma ilmas ringi vaadates näinud küll. Kuidas see naistel tänapäeval õnnestub, on arusaamatu, sest last lüüa, nurka panna või tutistada ei tohi emad ega isad. Ja õige kah, ärge togige väiksemaid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles