Pärnu saab tasapisi jõuluehtesse

Andris Tammela
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulutuled.
Jõulutuled. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuigi Pärnu tänavu jõulukaunistustega üleliia ei priiska, loodab linnaaednik Kristiina Kupper, et üles saavad linnakaunistused pakuvad siiski igaühele väikseid üllatusi.

Jõulukaunistuste paigaldamisega on Pärnus juba tasapisi alustatud ja pühapäevaseks esimeseks advendiks peaksid Kupperi kinnitusel olema kaunistatud Keskväljaku ja Rüütli platsi ümbrus, Siimu sild ning mõni tänav. Kindlasti löövad pühapäeval särama linna jõulukuused Keskväljakul ja Rüütli platsil.

Jõulukaunistuste paigaldamine jätkub järgmisel nädalal.

Kupperi kinnitusel millegi uue ja seninägematuga linnapildis ei priisata.

“Kahjuks ei tulnud sel aastal turule uusi tooteid ja olen kaunistamisel kasutanud ikka samu materjale,” märkis linnaaednik. “Küll püüan leida eri lahendusi ja loodan, et sel aastalgi on igaühele väike üllatus linnakujunduses.”

Värvidest hakkavad jõulukaunistustes tooni andma punane, sinine ja valge.

“Rüütli plats, selle ümbrus ja tänav kaunistatakse puna-valge valgustusega,” rääkis Kupper. “Rüütli platsi kuusk saab kooskõlas ümbrusega punastesse-valgetesse toonidesse. Keskväljaku kuuse kaunistus on alati olnud üllatus ja seekordki annan teada, et tuleb pidulik kaunistus.”

Keskväljaku kaunistused erinevad veidi Rüütli platsi omadest.

“Pikal tänaval ja Keskväljaku ümbruses on kasutusel sinine ning valge valgustus, mis tuleneb osaliselt linnale Keskväljaku kuuse kinkinud skautide 100. aastapäevast järgmisel aastal,” seletas Kupper.

Nagu varasematel aastatel ilmuvad tänavugi esimeseks advendiks Lasteparki valguskarud, mis on olnud talvel ikka laste tõmbenumbriks.

Eelmistel aastatel on Pärnu linn kulutanud jõulukaunistustele 50 000 – 170 000 krooni. Tänavu panustatav 6000 eurot (umbes 90 000 krooni) jääb sinna vahele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles