Toomas Kivimägi: Heal ajal võib Pärnu linnapea olla kas või lumememm (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgeranna golf on Toomas Kivimägi lemmikkoht, kus puhata poliitikast ja tõsta toonust. Soojal ajal näeb teda tihti jalgrattal ringi tiirutamas.
Valgeranna golf on Toomas Kivimägi lemmikkoht, kus puhata poliitikast ja tõsta toonust. Soojal ajal näeb teda tihti jalgrattal ringi tiirutamas. Foto: Lilli Tölp

Kes ei teaks Toomas Kivimägit? 16 aastat Pärnu maavanem, poolteist ametiaega Pärnu linnapea, praegu Reformierakonna ridades riigikogu opositsioonis ja Pärnu linnavolinikuna samuti võimuliidu vastaspoolel. Aastatega on Kivimägist kirjutatud palju, seetõttu piirdume seekord viimase napilt kümne aastaga ehk räägime tema poliitikuelust pärast maavanema kohalt lahkumist. Kuna oleme kauased head sõbrad, käib jutt sina­vormis. Esimese küsimuse andis mulle kätte üks sõber, kes hiljuti küsis: “Mis Kivimägist on saanud? Pole teisest kuulda kippu ega kõppu.”

Niisiis, Toomas, miks ei ole sinust eriti palju kuulda olnud? Kuhu oled kadunud?

See ei olegi nii harv küsimus, seda on esitanud teisedki inimesed minu tutvuskonnas. Tooksin kolm põhjust. Esiteks, olla nähtav linnapeana on võimalusi 100 korda rohkem kui riigikogu liikmena. Teiseks olen teadlikult võtnud hoiaku mitte kritiseerida, aga mitte ka kiita ametis linnavalitsust. Olen ise olnud asjale liiga ­lähedal ja ükskõik, mida ma ei ­ütle või ei tee, võetakse seda kui kibestumist. Tean telgitaguseid liialt hästi. Valijate ootus oli midagi muud. Reformierakond võitis Pärnus kohalikud valimised ja võtsime teise koha saanu tulemusest 20 protsenti rohkem hääli ehk 744 häält. Kolmandaks: olla riigikogus opositsioonis ei ole minu eluunistus. Ma ei suuda ette kujutada, kuidas Keskerakond oli kümme aastat jutti opositsioonis. Mina ei suuda seal niimoodi tuimalt istuda. Ma ei ole loodud olema opositsioonis. Mulle on see frustreeriv, sest võimalused midagi muuta on äärmiselt tagasihoidlikud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles