Rakvere teater kostitab pärnakaid värske lavastusega

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen Urmas Lennuki lavastusest "Paunvere poiste igavene kevade".
Stseen Urmas Lennuki lavastusest "Paunvere poiste igavene kevade". Foto: Alan Proosa/Rakvere Teater

Niisama uljalt ­nagu suvel pani Urmas Lennuk Toris Eesti rahvamajade ühislavastuses “Mälutempel” 300 inimest ühel aasal tegutsema koos Tootsi, Pearu ja Kalevipojaga, on ta ümber käinud vastses lavastuses “Paunvere poiste igavene kevade” ühe Eesti kirjanduse tüvitekstiga. Juba tuleval nädalal näitab Rakvere teater seda pärnumaalastele Endla teatris.

Iga inimese elu on ime. Kuigi vaevalt me sellele igal hommikul ärgates ja putru süües mõtleme. Kevadel sünnime ja õpime elu tundma, teeme plaane ja kõik on alles ees. Suvel õpime unistustel ja reaalsusel vahet tegema ning loodame, et midagi suurt on maailmal meile veel varuks.

Sügisel aga vaatame tagasi ja mõtleme, kas kõik, mida teinud oleme, on üldse see, mida me siia ilma otsima tulime. Alles siis saame aru, kui õnnelikud me kevadel olime. Enamasti jäävadki meile elu lõpus pihku vaid sügislehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles