Premiumi liiga lõppakord: Vaprus sai põhikonkurendilt lüüa, Kalju krooniti meistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vaprus - Kuressaare.
Pärnu Vaprus - Kuressaare. Foto: Lilli Tölp

Täna mängiti Eestis jalgpalli meistriliiga viimaseid matše. Kui Saaremaal liiga kahe viimase FC Kuressaare ja Pärnu Vapruse mõõduvõtus oli mängus vaid au, siis teistes matšides omasid koguni kolm tiimi võimalust tulla Premiumi liiga tšempioniks. 

Vaprus alustas hooaja viimast matši ründavalt ja oli selge domineerija. Ometi läksid juhtima saarlased: 40. minutil andis Rasmus Saar paremäärelt tsenderduse ja karistusalas oli esimesena jaol Sander Laht, kes lükkas palli võrku. Tänavu Kuressaare suurima väravakütina juba 15. värava löönud Lahe magas kaitseolukorrus maha Vapruse äärekaitsja Rasmus Tilga, kes 0:1 skooriga lõppenud avapoolaja järel välja vahetati.

Teist poolaega alustas teravamalt kodumeeskond. 50. minutil oli saarlastel suurepärane võimalus eduseisu duubeldada, kui Sander Viira pääses uhkes üksinduses lähedalt peaga löögile, kuid Richard Aland näitas suurepärast reaktsiooni ja pareeris palli nurgalöögiks. Kaks minutit hiljem tulistas lähedalt Laht, kuid mänguvahend veeres postist mööda. 

57. minutil võttis Ronaldo Tiismaa pika palli ilusasti maha, kuid lõi terava nurga alt mööda.  62. minutil keerutas Gegi Kekua karistuslöögi kasti, kust Reno Mark kõmmutas palli peaga otse posti. Hetk hiljem lehvitas lippu äärekohtunik, kes fikseeris suluseisu.

Kuigi pärnakad said mõneks ajaks kontrolli endale, skoorisid saarlased taas: 66. minutil tegi seisuks 2:0 poolajal vahetusest sekkunud Eerik Poopuu, kes nurgalöögi järel suunas palli pea abil väravasse. 

72. minutil jõudsid sihile pärnakadki: Kekua hea tsenderduse suskas väravasse Kristen Saarts, kes kolm minutit varem oli Karl Palatu numbri ja nimega särgiga vahetusest sekkunud. 

"Pärnu võitleb lõpuni, jah-jah!" skandeerisid vähesed Pärnu poolehoidjad, kes ei pidanuks paljuks võtta ette praamisõitu Saaremaale, et näha suvepealinna tiimi viimast matši tippliigas. Kuressaare linnastaadionil 66 pealtvaataja silme all karjusid nad kohalikud fännid selgelt üle.

88. minutil avanes Kekual vaat et ideaalne väljavaade seis viigistada, aga grusiin ei lahendanud üks ühele võimalust ja Kuresaare väravavaht Ingmar Krister Paplavskis suunas palli nurgalöögiks. Järgnenud olukorras mängisid saarlased palli käega, kuid peakohtunik Marko Liiva vilet ei törtsutanud. 

Vaprus kukkus peatreener Indrek Zelinski lahkumismatšis, kes järgmisest hooajast suundub Soome tugevuselt teise liiga meeskonna Kotka TP abitreeneriks, 1:2 kaotusega esiliigasse. "Raisatud momendid. Vastane pakkus rünnakuvariante, suutsime võimalusi tekitada, kuid ei löönud ära," võttis peatreener mängu kokku. 

Premiumi liiga viimase vooru matšid

FC Kuressaare - Pärnu Vaprus 2:1

FCI Levadia - FC Flora 2:1

Nõmme Kalju - Narva Trans 4:1

Paide linnameeskond - Viljandi Tulevik  4:1

Tartu Tammeka - Tallinna Kalev 2:1

Lõplik liigatabel.
Lõplik liigatabel. Foto: jalgpall.ee
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles