Pärnumaa aasta parim kaitseliitlane viib noored metsa

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta kaitseliitlase tiitli pälvis Noorte Kotkaste malevapealik Alar Tamm.
Aasta kaitseliitlase tiitli pälvis Noorte Kotkaste malevapealik Alar Tamm. Foto: Lilli Tölp

Kaitseliidu 100. aastapäeva tähistamisel Pärnu raekojas kuulutati välja Pärnumaa maleva parim kaitseliitlane. Austavat nimetust kinnitava tänukirja võttis vastu Alar Tamm, saatjaks tähtüritusel osalejate tugev aplaus.

Noorte Kotkaste malevapealik Alar Tamm alustas 2013. aasta novembris Pärnus vabatahtliku rühmapealikuna, ajendiks tuttav, kes otsis noortejuhte. Alguses oli rühmas 14 last, nüüd üle 60 vanuses seitse kui 18 aastat.

„Noored tulevad välja, et nautida head seltskonda. Koondustel jäetakse nutitelefonid kõrvale, ollakse hõivatud tegevusega, laagrites. Endal on ka tuju hea, kui oled nendega midagi põnevat ette võtnud, käinud metsamatkal,“ rääkis Tamm.

Tamme kohta öeldakse, et ta innustab ja motiveerib noori vabast tahtest ja missioonitundest, toetab ja suunab neid, on kujundanud neis oma eeskujuga kodumaa-armastust, aatelisust ja tema kotkastest sirgub täiendus Kaitseliidule.

Kaitseliidu Pärnumaa malevas tegutseb Tamme eestvõttel tankitõrjerühm. Temast räägitakse kui pühendunud juhist, kes on „relvastatud“ teadmiste ja oskustega.

Alar Tamm on Kaitseliidu Pärnumaa maleva 2018. aasta nominent aasta kaitseliitlase valimisel. Aasta kaitseliitlane kuulutatakse välja tuleva aasta alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles