Baltikumi IT-võistlusel särasid Pärnumaa õpilased

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi poisid tõid võidu koju.
Kilingi-Nõmme gümnaasiumi poisid tõid võidu koju. Foto: Ventspils IT Challenge

Lätis Ventspilsis toimus kolmandat aastat Baltimaade IT-võistlus Ventspils IT Challenge. Finaalvõistlusel osalemiseks tuli sooritada ülesanne, mille põhjal žürii otsustas, kes pääsevad Lätti võistlustele. Finalistide hulka jõudis viis Pärnumaa koolide võistkondagi.

Kilingi-Nõmme gümnaasiumi 7.–9. klasside vanuserühma võistkond tuli pjedestaalil esikohale. Tiimi kuulusid Rasmus Rist, Hans-Kristjan Raid ja Jaan-Markus Raid. “Noorte innukus on tõusvas joones ja veel toredam on see, et meie kooli lapsevanemad suudavad selliseid lapsi kasvatada,” rõõmustas noorte juhendaja Signe Lensment. Samas kategoorias oli esindatud kaks Surju põhikooli meeskonda.

Vanalinna põhikooli võistkond koosseisus Hanneloore Jõekäär, Sofia Tomson ja Otto Veskimägi, keda juhendas õpetaja Anne Kaare, võitsid 4.–6. klasside seas teise koha. “Finaali pääs tuli juba suure üllatusena,” imestas õpetaja, võistkond oli oma vanuseastmes noorim. Samuti oli kohapeal kõrvalvõistlusena hashtag'ide ehk teemaviidete kasutamise heitlus, mille Kaare endalegi arusaamata võitis.

Koidula gümnaasiumi õppejuhataja Ille Rohtlaan seletas, et tööde puhul hinnati sisu, tehnoloogia kasutust ja loovust. Koidula kooli võistkonnale tõi auhinnalise kolmanda koha ülesande isikupärane veebilahendus ja töö veetlev esitlemine. Võistkonda kuulusid Annabel Pors, Grete Kerge ja Brigite Kerge. Õpilasi juhendas kooli haridustehnoloog Tiiu Leibur. Gümnasistide vanuseastmes oli esindatud Sütevaka humanitaargümnaasiumgi. Võistkonda kuulusid Karl-Enrik Kriis, Erik Vipre ja Tom Suiste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles