Pärnu pensionärid sõdivad dementsete päevakeskuse loomisega

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu sotsiaalkeskuse vabajakeskuse juht Marika Raiend tutvustab Pärnu sotsiaalkeskuses tüli keskmesse sattunud väikest saali, kuhu tuleb dementsete eakate päevakeskus. Osa huviringe peab kolima suurde saali või teise korruse ruumidesse.
Pärnu sotsiaalkeskuse vabajakeskuse juht Marika Raiend tutvustab Pärnu sotsiaalkeskuses tüli keskmesse sattunud väikest saali, kuhu tuleb dementsete eakate päevakeskus. Osa huviringe peab kolima suurde saali või teise korruse ruumidesse. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu pensionäride liit (PPL) on kogunud üle 150 protestiallkirja selle vastu, et neile armas huvitegevuse saal ehitatakse ümber ja hoonesse rajatakse dementsete päevakeskus.

Metsa 10 hoones on pea seitse aastat tegutsenud Pärnu sotsiaalkeskuse vabaajakeskus. Seal käib pidevalt vilgas tegevus: huviringid toimetavad, seltsingud käivad koos.

Linnavalitsuse sotsiaalosakond ja Pärnu sotsiaalkeskus leidsid kevadel, et vabaajakeskuse väikest saali kohandades saab sinna luua mäluhäiretega eakate päevahoiu teenuskoha. Linnavalitsus kiitis plaani heaks ja projekt sai Euroopa Liidu sotsiaalfondi rahastuse.

See tekitas PPLis palju pahameelt. Nad soovisid teada, miks tahetakse lõhkuda toimiv süsteem ja töökorraldus ning võtta nende kasutusest ära väike saal. Metsa tänava maja aktiivsed kasutajad ei mõista, miks tahetakse teha dementsete keskus just sinna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles