Uskumatu kossumatš: poolajaga vaid 19 silma visanud Sadam sai "pärnakatelt" ketuka (1)

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Sadam vs TTÜ.
Pärnu Sadam vs TTÜ. Foto: Ardi Truija / Pärnu Postimees /

Kuigi 75 protsenti Pärnu Sadama ja TalTechi liikmetest olid pärnakad, rändas Pärnus toimunud kossumatši võit pealinna. 

Soojendusel nägi huvitavat vaatepilti, kui peale Sadama tiimi liikmete oli platsil trobikond pärnakaid. Tehnikaülikooli meeskonnas oli neid koguni seitse: peatreener Rait Käbin, abitreener Kris Killing, mänedžer Raido Ringmets ning mängijad Toomas Raadik ja Norman Käbin. Noorteklassides said kossuhariduse siin ka Reni Alvin Kuimet ja Sander Viilup. Vilemees Hendrik Laaski on suvepealinlane.

Mäng algas ülimalt kõrge tempo ja nigela visketabavusega. Viie minutiga olid kaks meeskonda tabanud 25 viskest vaid kuus. Avaveerandi lõppedes vaatas tabloolt vastu harvanähtav skoor: 9:7 Pärnule. Madalaskoorilisel neljandikul oli kodumeeskonna viskeprotsent 23 ja pealinlastel 15.

Poolajaga viskas Pärnu 19 silma. Suure tõenäosusega on see uus antirekord. Pealinlased said "uhkeldada" 26ga.  Kui tihtipeale viitab madal mänguskoor kõvale kaitsele, siis täna oli see lihtsalt vilets visketabavus, mis poolajaks langes suvepealinlastel 22 protsendini, samal ajal kui TalTech tegi "tubli tõusu" 27ni.

Kuigi kolmandal veerandajal hakati normaalses tempos skoori tegema (25:17), tundus, et Pärnule on rong juba läinud, sest kaotusseis oli juba 15punktiline (36:51). 

Viimasel veerandajal pani Pärnu esisnaiper Saimon Sutt uhkes üksinduses korvi alt mööda ja järgneval rünnakul kolmese ässa – need rünnakud iseloomustasid tänast Sadama mängu väga hästi. Mängu lõppedes näitas tabloo ülikoolimeeskonna 70:48 võidunumbreid.

Pärnu poolelt kogusid kahekohalise punktisumma Sutt (12) ja Karl-Martin Kask (10). TalTechi eest viskas Raadik 17 ja Oliver Metsalu 13 silma. 

"Näha oli et mõlemad meeskonnad olid kodutöö hästi teinud. Seitsme minuti järel oli seis 4:4 ehk kõik teadsid, mida teha. Teisel poolajal kehtis reegel, et see, kes sisse viskab, võidab. Meie viskasime," rääkis pealinlaste peatreener, pärnakas Rait Käbin pärast matši. "Mänedžer tegi eeltöö ja avastas, et olime Pärnule viimased kümme mängu kaotanud. Ma valetaks, kui ma ütleks, et siin [Pärnus] pole magus võita."

"Ma ei oskagi seda mängu kommenteerida. Esimene telemäng, midagi oli väga mäda. Tänase mängu järel võiks iga inimene siin satsis mängida ilma treenimata: meil polnud täna korvpallurid platsil. Meeste peas oli midagi väga valesti," jutustas Sadama peatreener Heiko Rannula. "Ma ei tundnud ühtegi enda mängijat platsil ära. Ükski asi ei õnnestunud meil: üks ei saanud palli kätte, teine ei pannud korvi alt ära. Nii see mäng kokku varises."

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles