Pärnulannad teenisid Jüri Jaansoni nimelise stipendiumi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annabel Aroni (vasakult teine) ja Grete Alttoa EMi viies koht pakkus rõõmu ka koondise treeneritele Ingrid Võsule ja Matti Killingule.
Annabel Aroni (vasakult teine) ja Grete Alttoa EMi viies koht pakkus rõõmu ka koondise treeneritele Ingrid Võsule ja Matti Killingule. Foto: Roman Lutoškin

Eesti rahvuskultuuri fondi all tegutsev Jüri Jaansoni allfondi halduskogu otsusega selgusid tänavused noorstipendiaadid.

Kahekordne olümpiahõbe, omanimelise fondi halduskokku kuuluv Jüri Jaanson andis sotsiaalmeedias teada, et otsus andekate noorte toetamiseks on tehtud. “Mul on hea meel fondi halduskogu nimel teatada, et selle aasta stipendiaadid on Grete Alttoa, Annabel Aron ja Mikhail Kushteyn. Soovin stipendiumisaajatele edu ja õnnestumisi tuleval sõudehooajal!” teatas Jaanson.

2000. aastal sündinud Alttoa ja temast aasta noorem Aron on pärnulannad, kes tänavustel noorte maailmameistrivõistlustel Tšehhis Račices võistlesid edukalt: 21 paatkonna seas saavutatud kümnes koht ületas paljude sõudesõprade ootusi.

“Tüdrukute kahepaat üllatas kõiki, eelmist hooaega silmas pidades ei keegi eriti ei lootnud, et Annabel ja Grete B-finaalis sõuavad. Start oli neil väga hea, siis veidi vajusid ja korvasid kõik väga võitlusliku lõpuga,” kommenteeris noortekoondiste projektijuht Roman Lutoškin toona.

EMil tulid pärnakad paarisaeru kahepaadil viiendaks. Eessõudja Alttoa märkis, et esimestelt suurvõistlustelt nii kõrge kohaga naasta on uhke tunne. “Enne võistlusi tahtsime väga finaali saada,” avaldas ta tollal. “Seal sõita oli juba boonus.”

Aronilegi pakkus viies koht palju rõõmu. “Poodiumikoht oleks heal päeval olnud püütav, aga mitte veel,” arvas ta.

Jüri Jaansoni allfond asutati 2004. aastal Eesti sõudeliidu algatusel, toetamaks kuni 21aastasi arengupotentsiaaliga noorsõudjaid treeningute ja võistlustega seotud kulude katmisel. Peale fondi nimeandja Jaansoni kuuluvad viieliikmelisse halduskokku Tõnu Endrekson, Rein Kilk, Peeter Mardna ja Andrei Šilin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles