27 aastat ametis olnud Pärnumaa spordiliidu pealik lahkub ametist

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaiu Kustasson on edendanud Pärnumaa spordielu väga pikka aega.
Kaiu Kustasson on edendanud Pärnumaa spordielu väga pikka aega. Foto: Urmas Luik

Pärnumaa spordiliidu tegevjuhina 1991. aastal tööle asunud Kaiu Kustassoni leping lõpeb selle aastaga. Nüüd otsib liit tähtsale ametikohale uut inimest.

Üle veerandsaja aasta Pärnumaa sporti edendanud Kustasson lahkub spordiliidu juhatuse esimehe Kaie Toobali sõnutsi omal soovil. “Tal oli hiljuti 70 aasta juubel ja ta arvab, et ta on päris palju töötanud ja nüüd võiks elu pisut mõnusamalt võtta. Ta on selles organisatsioonis olnud algusest peale ja loonud seda süsteemi,” kinnitas juhatuse esimees.

Kustassoni kui spordiametniku teeneid on tunnustatud eri aegadel: aastatel 1980 ja 1981 ning 1983 ja 1984 võitis ta parima spordimetoodiku konkursi vastavalt Eestis ja NSV Liidus. Spordiliit Jõud nimetas spordijuhi 2008. aastal aasta tegijaks ja Eesti oümpiakomitee andis 2018. aastal talle organisatsiooni kõrgeima tunnustuse, teenetemärgi. Auhindu on Kustassonil mõistagi veel.

Kustassoni eestvedamisel on aastakümnete jooksul arendatud maakonna tali- ja suvemängude kontseptsiooni. Ta on aidanud käima lükata maapiirkonnas olulisi spordimänge.

“Nüüd otsime sellesse ametisse eelkõige sellist inimest, kes ise olnud või on praegugi spordiga seotud. Et ta saaks aru, mis on sporditegemine ja kuidas spordisüsteem Eesti riigis toimub,” täpsustas Toobal. “Teiseks on kandidaadil vaja otsustusjulgust ja entusiasmi, et viia ellu spordiliidu arengukava. Kindlasti peab ta olema väga hea suhtleja.”

Tegevjuhi põhiülesanded on spordiliidu arengu- ja tegevuskava elluviimine, koostöös maakonna spordiklubidega Pärnumaa meistrivõistluste, suve- ja talimängude võistluste juhendite projektide koostamine, võistluste koordineerimine ja korraldamine ning võistluste tulemuste süstematiseerimine ja arhiveerimine. Peale selle iga-aastase spordikalendri koostamine, kus tuleb kõikjalt maakonnast teave kokku koguda. Täpsemat infot leiab SIIT

Kui palju palka pakutakse? “Kõik oleneb inimesest, kes kandideerib. Kõik on läbirääkimiste tulemus. Siiani on olnud spordiliidus kaks inimest, tegev- ja projektijuht, aga kuna nüüd projektijuhti ei jää, siis võrreldes praegusega tegevjuhi palk kindlasti tõuseb,” kinnitas Toobal.

Kandideerimisavaldus koos motivatsioonikirja, elulookirjelduse ja palgasooviga tuleks saata meiliaadressil kaie.toobal@psl.ee 25. novembriks. Organisatsiooni järgmiselt juhilt oodatakse ametisseasumist 2019. aasta 1. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles