Kontserdimajas kõlab ­klarnetimuusika

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaorkester teeb kummarduse klarnetimuusikale.
Pärnu linnaorkester teeb kummarduse klarnetimuusikale. Foto: promo

Homme teeb Pärnu linnaorkester kummarduse klarnetimuusikale. Pillil soleerib koosseisu klarnetirühma kontsertmeister ja rahvusooper Estonia sümfooniaorkestri instrumentalist Edmunds Altmanis.

Kontserdil kõlab Aaron Coplandi ehedalt ameerikalik klarnetikontsert, mis Altmansi sõnutsi on üks õnnestunumaid klarnetile kui soolopillile kirjutatud teoseid. “Kahtlemata kuulub see teoste hulka, mille esitamisest noored interpreedid unistavad,” arvas ta. “Selle mängimine orkestri ees on ka minule suur katsumus, ent pakub suurt naudingut, andes võimaluse näidata pilli ilusat kõla ja mu tehnilist oskust.”

Samuti esitab linnaorkester Vene helilooja Igor Stravinski muusikat, Samuel Barberi keelpillipala “Adagiot” ja Alberto Ginastera eksootilisemat Ladina-Ameerika rütmilugu “Kontsertvariatsioonid”.

“Seekordne kava pärineb Ameerika mandrilt, mille muusikat kuuleb meil võrdlemisi harva. Sealne muusikalugu on olnud tohutult värvikirev: gospelist bluusi, džassi ja svingini, mille vahele jääb loomulikult akadeemilist sümfoonilist muusikat,” iseloomustas ettekandele tulevat loomingut dirigent Kaspar Mänd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles