Galerii: spordihallis Eesti taekwondo-meistrivõistlustel noppisid pärnakad mitu medalit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile võtsid ITF-versiooni Eesti meistrivõistlustel mõõtu noored ja vanad taekwondo'kad. Pärnu spordihallis jõudis poodiumile mitu kohalikku. 

Suvepealinna esindasid sportlased Pärnu taekwondo-klubist (PTK) ja spordiklubist Do-Jang.

“Kõik läks hästi, rahvast oli saalis väga palju,” kinnitas Robert Trofimov, kes juhendab sportlasi mõlemas suvepealinna klubis. “Pärnu lapsi võistles umbes 30, kellest seitse teenisid kuldmedali. Hea saak, pole paha!”

Võisteldi kolmes kategoorias: tul’is, sparringus ja eritehnikas. Tul tähendab võitlust kujutleva vastasega, sparring on kahevõitlus ja eritehnika spetsiaalne hüppeviis, kus jalalöögiga tuleb tabada kõrgel asuvat seadeldist. “Nagu kergejõustik,” muheles treener.

PTKs treenivad Nikita Radzevicius, Karina Bogatšenko, Daniel Notšovnõis, Denis Gorškov saavutasid poodiumi kõrgeimad kohad sparringus. Henri Merivälja sai kuldmedali nii sparringus kui tul'is. Damir Sobolev võidutses tul-kategoorias.

Hõbedaga autasustati tul'is sama klubi harrastajaid Timur Jevgrafovi, Džulian Loginovi ja Edgar Tsolpanovit. Kirill Kovorun pälvis hõbemedali sparringus.

Pronksiga pärjati sparringus Marius Miroslav Mihailovs, Aleks Novikov, Tihon Popov, sparringus ja tul'is Adelina Vilgas, tul'is Milena Abinskova, sparringus ja eritehnikas Džulian Loginov ning eritehnikas Timur Jevgrafov.

Do-Jangi sportlased teenisid kõiki karva medaleid sparringus: kirkaima autasu sai kaela Aleksandr Savtšuk, hõbeda Vete-Mari Kuningas ning pronksi Nikita Sinjugin ja Aigar Blumfeldt.

Trofimovi arvates olid Eesti meistrivõistlused hea ettevalmistus järgmise nädalavahetuse maailmakarikavõistlusteks, mis toimuvad Valgevenes. Sinna sõitvasse Eesti koondisse kuulub neli pärnakat: mullune Euroopa meister Kamilla Velikopolje, Anette Russ, Savtšuk ja Gorškov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles