Lõvi Leo üllatas Tammsaare lasteaia mudilasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kätte on jõudnud pime ja sombune aeg, mil autojuhtidel on helkurita inimesi liikluses pea võimatu märgata. Pärnu Tammsaare lasteaia Lepatriinu ja Pöialpoiste rühm otsustasid kogu lasteaiapere nähtavaks muuta.

Kolmapäeva hommikul said lapsed üllatuse osaliseks, kui nägid lasteaia hoovis politseid ja Lõvi Leod. Mudilased olid väga elevil ja tekkis palju küsimusi. Noorsoopolitseinik Piret Aas ja Lõvi Leo kutsusid lapsed enda juurde, et selgitada helkuri vajalikkust.

Kuulajad said teada, et helkur tuleb paigutada paremale küljele: siis oled autojuhile alati nähtav. Räägiti sellestki, et tänavat ületades tuleb olla rahulik ja tähelepanelik, vaadata mitu korda vasakule ja paremale, et veenduda ohutuses.

Teadmiste kinnistamiseks mängiti põnevat valgusfoorimängu ja seejärel andis Lõvi Leo igale lapsele helkuri. Pärast mindi maja ette helkuripuud kaunistama. Puu sai endale langenud sügislehtede asemel uue, särava helkurirüü.

Tammsaare lasteaia pere tänab meeldiva koostöö eest Pärnu piirkonnagrupi noorsoopolitseinikku Piret Aasa ja Lõvi Leod. Tänusõnad lastekaitse liidule ja Pärnu linnavalitsusele, mis toetasid puu ehtimist helkuritega, ja Mercantile ASile igale lapsele kingitud helkuri eest!

Pärnu Tammsaare lasteaia õpetajad Triin Uffert ja Aivi Rosenberg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles