Kõrgema hooldetasemega kilomeetreid lisandub Pärnumaal kolmandiku jagu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellest talvest on mobiiliäpi Waze kasutajatele näha töötavad hooldeautod, mis asuvad liiklejast kuni kilomeetri raadiuses.
Sellest talvest on mobiiliäpi Waze kasutajatele näha töötavad hooldeautod, mis asuvad liiklejast kuni kilomeetri raadiuses. Foto: Urmas Luik

Alanud hooajast suureneb nende teede hulk, mille suhtes hakkavad kehtima kõrgema hooldetaseme nõuded. Pärnumaal lisandub niisuguseid teid 83 kilomeetrit.

Maanteeameti teatel algab sel talvel teede 3. hooldetase keskmisest liiklussagedusest 1500 autot ööpäevas ja selle tasemega teede kilomeetrite hulk suureneb 146-lt 177ni. Kõige kõrgem, 3+-tase algab liiklussagedusest 3000 autot ööpäevas ja selliste teede kilometraaž tõuseb 108-lt 160,9ni.

Peale selle on nüüd mobiiliäpi Waze kasutajatele näha töötavad hooldeautod, mis asuvad liiklejast kuni kilomeetri raadiuses.

„Selle võimalusega soovime parandada liiklejate käitumist. Lähenedes teehooldesõidukile, saab Waze’i kasutaja hoiatuse: ees on oht – lumesahk (snowplow), mis peaks vähendama möödasõite ja ohtlikke olukordi,“ selgitas maanteeameti peadirektori asetäitja hoolde alal Tarmo Mõttus.

Pärnumaal sõlmiti sel talvel talvise teehoolde järelevalve sisseostu leping.

„Maanteeamet otsustas sellel talvel hankida riigihanke korras Pärnu maakonna korrashoiulepingu täitmise järelevalve avatud turult, et katsetada, kas sellise teenuse hankimine on sel viisil tõhusam,” selgitas maanteeameti Lääne regiooni hooldevaldkonna juhtinsener Meelis Saat.

„Leping on sõlmitud viieks kuuks ja tegemist on pilootprojektiga, mille õnnestumise kohta järelduste tegemine jääb kevadesse, kui leping on läbi ja saab teha täpsemaid kokkuvõtteid,” lisas Saat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles