Päästjatelt suitsuanduri saanud mees hukkus mõni tund hiljem samas korteris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kell 23.36 teatati häirekeskusele, et Tori vallas Sindi linnas Pärnu maanteel põleb kahekorruseline puumaja. Hoone ühest korterist leiti hukkunud keskealine mees, kelle isik on tuvastamisel.

Tegemist oli 12 korteriga elamiskõlbmatu, muinsuskaitsealune majaga, kus vaid ühes korteris elati sees. Mullu koostöös omaaegse Sindi linnavalitsusega koliti sealsed elanikud elamiskõlbmatuks muutunud elutingimuste tõttu asenduspindadele ning päästeamet tegi linnavalitsusele ja muinsuskaitseametile ettepaneku hoone lammutamiseks.

Omavalitsus andis kõigile võimaluse elada keskküttega sotsiaalkorteris. Vaid ühe eraomandis korteri elanik keeldus kategooriliselt lahkuma. Hoone oli korstnapühkija aktiga tunnistatud tuleohtlikuks ja kütmiskõlbmatuks.

Kasutuses olevasse korterisse paigaldasid Tori vallavalitsuse kutsutud päästeameti töötajad suitsuanduri õnnetuse päeva õhtul

Õnnetuskohale jõudnud päästjad asusid kohe otsima kannatanuid ja põlengut kustutama, lisajõud asusid kaitsma kõrvalhooneid.

Õnnetuspaigal töötas enamik Pärnumaa päästeressursist: päästjad Pärnu, Pärnu-Jaagupi, Häädemeeste, Tõstamaa, Vändra komandodest ning vabatahtlikud Arest ja Taalilt.

Põlengu kustutustööd lõppesid hommikul kell üheksa ja selle tekkepõhjuse selgitab uurimine.

Eestis on sel aastal tules elu kaotanud 38 inimest, mis on kümne võrra rohkem, kõrvutades eelmise aasta sama perioodiga.

"Viimaste päevade traagilised tuleõnnetused peaksid igas inimeses tekitama küsimusi, kas tema enda ja lähedaste kodus, samuti vanemaealiste sugulaste juures on ohutusega kõik korras. Alustuseks peaks veenduma suitsuanduri olemasolus ja testima töökorras olekut," ütles Lääne päästekeskuse valvepressiesindaja Piret Seire. "Samuti tuleb külmade ilmade saabudes suuremat tähelepanu pöörata küttekollete ohutule kasutamisele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles