Pühad toovad kontserdimajja Pähklipureja, käbid ja kännud

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rasmus Puuri ooper “Pilvede värvid” jutustab eestlaste põgenemisest teise ilmasõja sündmuste keskelt, jutustades ühe pere loo aastaist 1987–1993.
Rasmus Puuri ooper “Pilvede värvid” jutustab eestlaste põgenemisest teise ilmasõja sündmuste keskelt, jutustades ühe pere loo aastaist 1987–1993. Foto: Pärnu kontserdimaja

Punkarist orelipoiss, laulutaat Gustav Ernesaks, käbid ja kännud ehk Ivo ja Robert Linna, Antti ja Eric Kammiste, teine maailmasõda ja eksootiline Hispaania on vaid nopped Pärnu kontserdimaja käesolevast hooajast, kus kohtuvad klassika ja popmuusika, meie seast lahkunud virtuoosid ja tänapäeva artistid, välismaa ja Eesti.

Järgmisel reedel tähistab linna suurim kontserdihall 16 tegevusaastat, kutsudes suure saali lavale Eesti riikliku sümfooniaorkestri eesotsas viiuldaja Emmanuel Tjeknavoriani ja dirigent Risto Joostiga.

Hooaega iseloomustabki mainekate väliskülaliste ja kodumaiste muusikute tasakaal. Pärnu jõuavad nii klassikalise muusika pahaks poisiks tituleeritud orelimängija Cameron Carpenter, 19aastaselt Pariisi konservatooriumi lõpetanud Jaapani klaverivirtuoos Yukio Yokoyama, Jeruusalemma sümfooniaorkester kui Jarek Kasar, Lauri Saatpalu, Jaan Tätte ja Liisi Koikson.

„On rida festivale ja üritusi, mis ilma kontserdimajata ei jõuaks Pärnusse. Meil on üks parema akustikaga saale Eestis,“ tõdes kontserdimaja juht Marika Pärk.

Sestap on see endiselt linna tähtis kultuurikeskus, mis võimaldab korraldada suurkontserte ja üritusi, pakkudes lava mainekatele väliskülalistele ja kohalikele interpreetidele. Kohti on 900 ringis, peasaali kaunistab orel, kõrgematel korrustel tegutseb muusikakool, prooviruumides harjutab linnaorkester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles