EV100 juubelitammed tuleb suusaraja tõttu vastu talve välja juurida

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novembri keskpiagas teatati Rakode perele, et nende kevadel Sindi Ojakalda parki istutatud tammepuu jääb ette sealt kaudu kulgevale traditsioonilisele suusarajale ja see tuleb nüüd enne talve veel ümber istutada.
Novembri keskpiagas teatati Rakode perele, et nende kevadel Sindi Ojakalda parki istutatud tammepuu jääb ette sealt kaudu kulgevale traditsioonilisele suusarajale ja see tuleb nüüd enne talve veel ümber istutada. Foto: Urmas Luik

Sintlane Meelika Rako sai eelmisel nädalal endale küllaltki ebameeldiva kirja Tori vallavalitsuse keskkonnanõunikult Helen Mihkelsonilt. Nimelt jäävat nende pere tänavu kevadel Sindi Ojakalda parki istutatud tähenduslik tammepuu ette suusarajale ja tulevat nüüd, talve hakul veel ümber istutada. Puid, mis rajale ette jäävad, on rohkem.

Tõepoolest, Sindis on juba aastaid olnud traditsiooniks teha 2,5kilomeetrine Pärnu maantee ääres looklev suusarada talispordi armastajatele. Keskkonnanõunik selgitas, et kuna talv on tulekul, vaatas rajameister üle maa, kus suusarada on igal aastal kulgenud, ja selgus tõsiasi, et arhitektid on istutusplaani valesti teinud. Kuus puud jäävad rajale ette ja tuleb ümber istutada.

Rako peres tekitas teade pahameelt, tamme istutamine oli neile tähtis sündmus. “Puu on meie jaoks sümboolse tähendusega. Istutuskoht sai spetsiaalselt valitud. Oleme suvel tihti sealt mööda jalutanud, tammest ja lastest koos pilti teinud. Isegi kolmeaastane teab, et see on meie puu. Teeme väiksemast lapsest puu kõrval pilti, et jälgida nii puu kui lapse kasvamist. See on meie tamm ja meile tähtsaks saanud,” põhjendas Rako oma pahameelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles