Ilm läheb talviseks: nädalavahetusel võib sadada lund ja lörtsi

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetuseks prognoositav lume- ja lörtsisadu võib muuta liiklusolud keeruliseks.
Nädalavahetuseks prognoositav lume- ja lörtsisadu võib muuta liiklusolud keeruliseks. Foto: Kristjan Teedema

Sünoptikud prognoosivad nädalavahetuseks lumesadu. Politsei palub lörtsiks ja lumesajuks valmis olla ja tuletab meelde, et talverehvid on detsembrist kohustuslikud.

“Kui ilmaprognoos paika peab, on nädalavahetusel oodata lumesadu. Palun sõidukijuhtidel sellega arvestada ja vahetada suverehvid talviste vastu,” ütles politsei- ja piirivalveameti juhtkorrakaitseametnik Sirle Loigo. “Kui rehvid jäävad enne lume tulekut vahetamata, tuleks sõit ära jätta või edasi lükata ja minna esimesel võimalusel rehvitöökotta.”

Loigo sõnutsi lähevad politseinikud tiheda lumesaju korral suurematele teedele liiklust rahustama. “Samal ajal on juhi kohustus valida teeoludele vastav sõidukiirus ja -võtted. Talvel tuleb arvestada libeduse ja kehva nähtavusega. Pikivahe ja õige kiirus muudavad sõidu turvaliseks ja kellelegi ei tohiks tulla üllatusena, et lumi ja lörts muudavad iga manöövri ohtlikumaks,” rääkis Loigo. Ta lisas, et politseinikud kontrollivad detsembris, kas sõidukitele on alla pandud talverehvid.

Politsei soovitab kõigil üle vaadata sõidukite tuled ja kojamehed ja heitlikes ilmaoludes varuda kannatust. Talverehvid muutuvad kohustuslikuks 1. detsembrist ja on seda 1. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles