Toomas Kivimägi: Riigiehitamine on pausil (2)

Toomas Kivimägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suutmatus otsustada ja lugematud ministrivahetused on Eesti tegelikkuse kasvav osa.
Suutmatus otsustada ja lugematud ministrivahetused on Eesti tegelikkuse kasvav osa. Foto: Sander Ilvest

Õhk on tiine. Populismist ja silmakirjalikkusest. Seisakumurdjate mootor on seiskunud. Silme ees on vaid ekraanipilt 3. märtsi õhtust. Ammu ei räägita enam Eesti riigi pikast vaatest. Ruulivad erakonnareiting, päevapoliitika, hirmutamine, ksenofoobia. Kasutades esisotsa Jevgeni Ossinovski sõnu: “Riigiehitamise protsess on väikesel pausil!” Kas sellist riigivalitsemist me tahtsimegi?

Suutmatus otsustada ja lugematud ministrivahetused on kasvav osa tegelikkusest Eestis. Põhja lõi alt kuulsaks räägitud ÜRO ränderaamistik. Kaos on seda üllatavam, et Keskerakond eesotsas peaminister Jüri Ratasega on väljendanud täielikku toetust ja pühendumust rändeleppele, rõhutanud järjepideva Eesti välispoliitika olulisust. Ent miks lõi peaminister araks ega julgenud panna vastavat otsust kabinetis hääletusele? See on valitsuse, mitte kellegi teise pädevus. Pangem siia kõrvale Ratase sõnad eelmise nädala Postimehest: “Ma pole nõus olema valitsuskoalitsiooni peaminister, kui valitsus ei suuda enam otsuseid vastu võtta, kui ta lihtsalt tiksub.” Aga just selles olukorras me olemegi! Kusjuures kaalul on Eesti riigi rahvusvaheline maine, meie saamine ÜRO julgeolekunõukogu mittealaliseks liikmeks, meie tulevik.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles