Tanel Talve: Digiandmed lihtsustavad elu

Tanel Talve
, riigikogu liige, ­sotsiaaldemokraat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu menetluses on eelnõu, mis käivitab Eesti ja Soome vahel digitaalsete terviseandmete liikumise, millest võidavad nii patsiendid, arstid kui apteekrid.
Riigikogu menetluses on eelnõu, mis käivitab Eesti ja Soome vahel digitaalsete terviseandmete liikumise, millest võidavad nii patsiendid, arstid kui apteekrid. Foto: Peeter Langovits

Juba aastakümneid on Eesti elu lahutamatu osa tõsiasi, et kümned tuhanded kaasmaalased on end sidunud Soomega. Igast Eesti nurgast leiab inimesi, kes käivad Soomes leiba teenimas, kuid kelle päriskodu ja pere asuvad Eestis. Mõtlesin just neile inimestele, kui riigikogu arutas seaduseelnõu, mis käivitab digitaalsete terviseandmete liikumise Soome ja Eesti vahel.

Uued reeglid, mis võimaldavad nii patsientide haiguslugusid kui retsepte digitaalselt kahe riigi vahel vahetada, kergendavad tuhandete inimeste elu. Elu muutub mugavamaks mitte ainult patsientidel, vaid ka arstidel ja apteekritel. Eelnõu koostajad on esile toonud, et arstid saavad edaspidi lihtsalt tutvuda patsiendi diagnooside, operatsioonide ja allergiatega ning pakkuda tänu sellele parema kvaliteediga teenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles