Suure-Jaani vald kavandab moodsat ujulat

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani vallavalitsus
Suure-Jaani vallavalitsus Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu ja volikogu esimees Arnold Pastak tõdevad, et Suure-Jaani vald vajab korralikku tänapäevast ujulat.

«Ujula lisaks vallale atraktiivsust ning võib tulevikus olla üks ajend, miks inimene siia kolib,» selgitas vallavanem.

Tõnu Aavasalu sõnutsi lõikaksid ujulast kasu kõik ümbruskonna koolid, Kõo ja Võhma rahvas ning võimalik, et huvilisi saabuks kaugemaltki. 25meetrise, kolme- või neljarealise, korralike riietusruumide, saunade ja mullivanniga ujula rajamise plaan on fikseeritud valla arengukavas.

Esialgu ei ole selle paiknemiskohta kindlaks määratud, tõenäolisemad variandid on Suure-Jaani ja Olustvere. «Üks võimalik asukoht on Olustvere vana ühiselamu ase,» ütles Arnold Pastak. Selle plussid on katlamaja ja valla suurima kooli lähedus. Need asjaolud võimaldaksid soodsamalt lahendada soojamajanduse ja külastatavuse.

Nii Pastak kui Aavasalu on seda meelt, et tõenäoliselt uut ujulat enne 2014. või 2015. aastat tegema ei asuta. Tõnu Aavasalu pidas võimalikuks, et vald ehitab ujula oma rahaga, kindlasti ei tule see kõne alla aga enne 2014. aastat.

Esmalt peab vald lõpetama käsil olevad suurprojektid ning vahetama linnas ja külades vee- ja kanalisatsioonitorustiku. Alles seejärel on Aavasalu ütlemist mööda kavas ehitada ujula. Ta lisas, et ujulat rajades püütakse lähtuda sellest, et soojakulud oleksid võimalikult väikesed.

Teine võimalus on see, et ujula ehitab Olustvere teenindus- ja maamajanduskool. Tõsi, raha Pastaku sõnutsi ametikoolil selleks ei ole ning enne 2014. aastat ei paista ka ühtki meedet, kust seda küsida. «Kui siis tekivad võimalused, oleme valmis ujula rahastuse leidmiseks projekti kirjutama,» lausus koolijuht.

Ta ütles, et kindlasti ei taha kool ujulat ainuomandisse. Et piletiraha ei taga hoone ülalpidamiskulusid, on mõistlikum ujula haldamiseks luua sihtasutus.

Moodsama ujula rajamise plaani pidas Olustvere kool juba tänavu, lootes projektiraha saada CO2 müügist. Selle järgi taheti olemasolev ujula ehitada avaramaks.

Paraku saadi Pastaku kinnitust mööda nõusolek vaid akende vahetamiseks ning välisseinte soojustamiseks ja viimistlemiseks. Basseini laiendamist, remonti ning riietusruumide suurendamist ja remonti ei aktsepteeritud. Sellist iluravi koolijuht mõistlikuks ei pidanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles