Kalev Vilgats: Seitse pöialpoissi

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui neli aastat tagasi oli Pärnumaalt võimalik lähetada kaheksa poliitikut riigikokku, siis märtsivalimistel vaid seitse. Pärnumaa huvides oleks palju isiku- ja ringkonnamandaate.
Kui neli aastat tagasi oli Pärnumaalt võimalik lähetada kaheksa poliitikut riigikokku, siis märtsivalimistel vaid seitse. Pärnumaa huvides oleks palju isiku- ja ringkonnamandaate. Foto: Urmas Luik

Kumu käis juba ammu, et Pärnumaa valimisringkond võib 3. märtsi riigikogu valimistel kaotada ühe mandaatidest. Seega, kaheksa asemel seitse. Esmaspäeval jaotaski vabariigi valimiskomisjon 2019. aasta valimiste mandaadid ja Pärnumaa oli üks kaotajaid.

Komisjoni esimees Meelis Eerik selgitas, et Pärnumaal valijate arv isegi suurenes, aga mitte nii palju kui 1., 2. ja 4. valimisringkonnas. Ehk siis Tallinna Haabersti, Põhja-Tallinna ja Kristiine ringkonnas, Mustamäe ja Nõmme ringkonnas ning Harju- ja Raplamaa ringkonnas. Need on rasvased ringkonnad, kus jagatakse välja kümme, 13 ja 15 mandaati. Riigikogu vajub niisiis veel rohkem pealinna poole kiiva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles