Ohtlik olukord saab lahenduse: sõltlased ei pea enam kasutatud süstaldega liinibussis loksuma

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise kuu lõpus esitles tervise arengu intituut (TAI) pealinnas spetsiaalselt narkomaanide abistamiseks kohaldatud bussi. Pildil on TAI avalike suhete juht Gea Otsa (esiplaanil), TAI nakkushaiguste ja narkomaania ennetamise keskuse juhataja Aljona Kurbatova, Viljandi haigla rehabilitatsioonikeskuse juhataja Rita Kerdmann ja MTÜ Convictuse juht Inna Farber.
Eelmise kuu lõpus esitles tervise arengu intituut (TAI) pealinnas spetsiaalselt narkomaanide abistamiseks kohaldatud bussi. Pildil on TAI avalike suhete juht Gea Otsa (esiplaanil), TAI nakkushaiguste ja narkomaania ennetamise keskuse juhataja Aljona Kurbatova, Viljandi haigla rehabilitatsioonikeskuse juhataja Rita Kerdmann ja MTÜ Convictuse juht Inna Farber. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Vähemalt kord nädalas hakkab suvepealinnas käima buss, kus narkosõltlased saavad muu hulgas kasutatud süstlaid puhaste vastu vahetada ja spetsialistide nõu kuulata.

Tervise arengu instituudi (TAI) ekspert Kristel Kivimets kinnitas, et siinkandis on teenus vajalik. Nende pealinna-keskuses käivad Pärnu inimesed tihti süstlaid vahetamas. “Sageli tullakse liinibussiga, kaasas suur kogus kasutatud süstlaid, ja rännatakse uute süstaldega tagasi Pärnusse,” avaldas Kivimets. “See pole kuigi turvaline.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles