Iduettevõtja: Keegi ei peaks kannatama ­nõmedat ülemust

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auditooriumitäiel noortel soovitas Kei ­Karlson võtta, kui vähegi võimalik, kooli kõrvalt käsile eri ­projekte, kus ennast proovile panna ja õppida.
Auditooriumitäiel noortel soovitas Kei ­Karlson võtta, kui vähegi võimalik, kooli kõrvalt käsile eri ­projekte, kus ennast proovile panna ja õppida. Foto: Urmas Luik

Lühiajalisi tööotsi vahendava start-up-ettevõtte Go-WorkaBit üks asutajaliikmetest Kei Karlson usub, et iduettevõtte loomine on parim ettevõtluskool, mida noor võiks läbida. Ta on veendunud, et tänapäeval ei peaks mitte keegi kannatama ­nõmedat ülemust, sest võimalusi raha teenida on niivõrd palju.

Töö ei pea olema koormav, tülikas, enda alla mattev. “Kui töötate ettevõttes, kus teil ei ole hea, jookskegi sealt minema,” soovitas ettevõtja. “Üürid Airbnb kaudu oma korteri välja või pakud Uberiga sõiduteenust või müüd internetis enda käsitööd.”

Karlson leiab, et tänapäeval ootavad inimesed töölt järjest rohkem, see ei ole enam pelgalt rahateenimise viis. Aina enam mõeldakse välja uusi mooduseid, kuidas tööd teha, tihti projekti­põhiselt. Noortel soovitab Karlson võtta kui vähegi võimalik kooli kõrvalt käsile eri tegevust, kus ennast proovile panna ja õppida. Oma kogemuse põhjal julgeb ta väita, et praktika on see, mis tõesti arendab, kaasa arvatud ebaõnnestumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles