Kihnu ei saa kopteriplatsi

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv. Piirivalve helikopter Pärnu haigla juures.
Pilt on illustreeriv. Piirivalve helikopter Pärnu haigla juures. Foto: Ants Liigus

Aasta tagasi oli terviseametil kavas rajada Kihnu 90 000 eurot maksev helikopteriplats. Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) oleks toetanud algatust 76 500 euroga. Nüüd on selge, et saar jääb maandumisplatsita.

Kihnu vallavalitsus soovis 2018. aastaks saarele helikopteri maandumisplatsi, et vajadusel tagada saare elanikele erakorraline arstiabi.

Juba 2016. aasta oli juttu, et helikopter ei saa maanduda suvalistele platsidele, vaid nõuab kindlat alust. “Politsei- ja piirivalveameti lennusalga piloodid on toonud välja asjaolu, et teinekord ei näe maanduda isegi sellisel juhul, kui lennuvälja serval on kiirabiauto täistulede ja vilkuritega: puudub nähtavus, maandumine pole alati ohutu,” ütles vallavanem Ingvar Saare toona kirjas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile.

Plats tulnuks lennuvälja territooriumile, kus kopter praegugi maandub.

Koostöös Kihnu vallaga alustas terviseamet EASilt rahastuse taotlemist. Terviseameti plaanile andis heakskiidu sotsiaalministeeriumgi. EAS rahuldas rahastamise taotluse.

ERRi uudisteportaali andmetel korraldas Kihnu vallavalitsus terviseameti volitusel kahel korral hanke, mille tulemused ületasid märgatavalt summat, mis projekteerimis- ja ehitustöödeks kavandati. Puudujäävat ligemale 100 000 eurot polnud võtta terviseametil ega Kihnu vallavalitsusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles