Kolm kunstnikku teevad linnagaleriis kummardusi

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teos “Homage” Angela Soobi, Maiu Moosese ja Margot Kase näituselt “Kummardus”.
Teos “Homage” Angela Soobi, Maiu Moosese ja Margot Kase näituselt “Kummardus”. Foto: Repro

Pärnu linnagaleriis raekojas avatakse homme kell 17 Angela Soobi, Maiu Moosese ja Margot Kase näitus “Kummardus”, kus autorid mõtestavad selle sõna tähendusi.

Sama näitust nägi augustis Tallinna kirjanduskeskuse Eduard Vilde muuseumis. Pärnu linnagalerii väljapanek on Vilde muuseumis olnu laiendatud versioon.

Soop (Kaili-Angela Konno) on õppinud Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi kunstiosakonnas (Academia Non Grata) ja Eesti kunstiakadeemias (EKA) maalikunsti ja kunsti õpetamist, töötab õpetajana Kose kunstikoolis ja vaheldumisi joonistab, maalib, teeb installatsioone ja kujundab telestuudioid. Tema viimane isikunäitus “Norra mets. Sinivaal” toimus äsja galeriis Vaal. Selle keskne idee oli valikute tegemine ja neist loobumine. Eelmise isikunäituse “Diem perdidi” tegi Soop  eelmisel aastal Tartu kunstimaja monumentaalgaleriis, kus kogu ruumi hõlmav teos käsitles hirmu ja kaitstuse kokkupuudet ja piiri.

Mooses on samuti õppinud Sütevaka humanitaargümnaasiumi kunstiosakonnas, Konrad Mäe stuudios, EKAs ehte- ja maalikunsti ja õpetab Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias. Tema on näitusele pannud maalid, joonistused ja ehted.

Moosese viimast isikunäitust “Ligi” nägid huvilised oktoobris 2017 A-galerii Seifis. See tegeles eneseleidmise, omaksvõtmise ja läheduse teemaga ja väljendusvahendina kasutas ta ehteid.

Kask on õppinud EKAs graafikat, fotograafiat ja kunsti õpetamist, tegutseb kuraatori ja kunstnikuna. Näitustel on ta esinenud fotode, joonistuste, videote ja installatsioonidega, viimased kuraatoritööd olid visandiplokkide ja kunstnikuraamatute näitus “Proovid” läinud aastal Draakoni galeriis ja “Piir, lävi, rada” (2012) Joonistustriennaalil Viinistu kunstimuuseumi tünnigaleriis ja kabelis. Kask õpetab Tallinna ülikoolis ja Vanalinna hariduskolleegiumis.

Näitus jääb linnagaleriis avatuks 12. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles