Koidula kool tähistab Lydia Koidula juubelit kogu kuu vältel

Karoliine Aus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Koidula gümnaasiumi koolipere avas täna pidulikult Lydia Koidula 175. sünniaastapäevale pühendatud aupäevad. Seda tehti traditsioonilise kogunemisega kooli fuajees luuletaja bareljeefi ees, kus esitati Koidula luulet ja laulu.

Kõikide klasside esindajad asetasid kuju ette jõulutähe, kaunistamaks ja tähistamaks Koidula sünniaastapäeva ja pühadeaega. “Traditsiooniks saanud ettevõtmisi on sel ajal veel,” tutvustas kooli huvijuht Madde Rebane: täna õhtul toimub kooli aulas luuleöö, kus poeesiat lugema ja kuulama on oodatud kõik terase teksti austajad, luule- ja kirjasõnahuvilised.

Kolmapäeval, vana kalendri järgi Koidula sünniaastapäeval on Koidula muuseumis 21. riiklik noorte etluskonkurss “Koidulauliku valgel”, mida korraldavad Pärnu linnavalitsus, Pärnu muuseum ja Koidula kool juba 1997. aastast. Võistlusel esitatakse peale juubilari luule sel aastal Kristiina Ehini loomingutki. Sealjuures on ta žürii üks liikmeidki.

Sama päeva õhtul toimub tõrvikutega rongkäik, kuhu koolirahvas ootab nii vilistlasi kui linnarahvast. Koidula ausamba juures astuvad tervitustega üles Ehin, Koidula muusuemi direktor Elmar Trink ja kooli direktor Indrek Kaldo. Samuti loetakse luulet ja laulab segakoor.

Jõulukuusse jäävad veel traditsiooniline klassidevaheline viktoriin, heategevuslik jõululaat ja jõuluball, kus astuvad üles ansamblid, lauljad ja tantsijad ja mille peaesineja on NOËP. “Oleme kõik jõulutegevuse sidunud Lydia Koidula sünnipäevaga,” lisas kooli huvijuht. Aupäevad tipnevad piduliku aktusega Pärnu Eliisabeti kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles