Kaubanduskeskusi kontrollinud päästeamet ei avastanud suuri rikkumisi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskeskusi kontrollinud päästeamet tõi puudustena esile kauba ladustamise evakuatsiooniteedele.
Kaubanduskeskusi kontrollinud päästeamet tõi puudustena esile kauba ladustamise evakuatsiooniteedele. Foto: Lääne päästekeskus

Eelmisel nädalal kontrollis päästeamet kaubanduskeskustes ja poodides tuleohutust. Kuna jõulukuu toob kauplustesse tavapärasest rohkem külastajaid, soovis amet pöörata turvalisusele erilist tähelepanu.

Pärnumaal kontrolliti ühtekokku 17 kaubandusasutust. Nende seas nii ehitus- kui toidupoode. Päästjate rõõmuks oli korras 13 kauplust ja vaid neljas poes avastati puudusi. “Puudus olid kõikidel juhtudel evakuatsiooniteedele kauba ladustamine,” ütles Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo nõunik Jaak Jaanso. “Reidi tähelepanekutele tuginedes saab päästeamet tunnustada just Pärnu Kaubamajakat, Bauhofi ja K-rauta kauplust, sest olles pindalalt suured ja kuna neis on palju evakuatsiooniteid ja -pääse, on keerulisem neid korras hoida. Samuti on nendes poodides suuruse tõttu rohkem kaupa kui mujal, mis aga kõik oli ladustatud läbimõeldult.”

Kaubanduskeskusi ja poode külastavad inimesed iga päev ja seetõttu on päästeameti teatel väga oluline, et sealsed tuleohutusnõuded oleksid täidetud ja õnnetuse korral saaksid inimesed hoonest kiiresti ja ohutult välja.

Selle aasta kümne kuu jooksul on Eesti kaubanduskeskustes puhkenud 26 tulekahju. Neist kümme said alguse elektriseadmetest ja -paigaldistest ning kuus lahtise tule kasutamisest.

2017. aastal oli 21, 2016. aastal 24 ja 2015. aastal 38 kaubandushoone põlengut. Tulekahjud said alguse enamasti kas elektriseadmetest ja -paigaldistest või lahtise tule kasutamisest. Just need kaks moodustavad üle poole kaubandushoonete tulekahjude tekkepõhjustest.

Päästeamet kontrollib tuleohutusnõuete täitmist iga päev ja kontrollkäike tehakse kogu Eestis.

Tänavu on päästeamet teinud viis kontrollkäiku, neist kolm kortermajadesse, ühe haridusasutustesse, ühe hoolekandeasutustesse. Aasta viimaseks jäi kontrollkäik kauplustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles