Audru muuseumis lekkis maja keldrisse ja lähedale jõkke suur kogus kütteõli

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlileke Audrus.
Õlileke Audrus. Foto: Päästeameti Lääne päästekeskus

Täna kell 16 teatati häirekeskusele kütusereostusest Audru alevikus Pärna alleel. Päästjad tuvastasid keemilise reostuse muuseumihoones, kus küttepaagi täitmise käigus purunenud ühendustoru tõttu voolas keldri põrandale umbes kaks tonni kütteõli.

Maja kelder kattus 50 ruutmeetri ulatuses umbes viie sentimeetri paksuse õlikihiga ja keldri põranda trapi kaudu voolas õli pinnasesse ja jõkke.

Päästetööde juhi Heigo Endeni sõnutsi kaevasid päästjad keemiahaagise saabumiseni ajutise kraavi, et takistada kütuse voolamist läheduses asuvasse jõkke. Kui keemiahaagis saabus, paigaldati jõkke 24 meetrit poomi reostuse kokkukorjamiseks ja alustati kütuse ümberpumpamist mahutitesse.

Kütusereostus Audrus.
Kütusereostus Audrus. Foto: Lääne päästekeskus

Majast juhatati päästetööde käigus välja kolm töötajat. “Koguti umbes 2,5 tonni vee ja kütteõli segu ning reostus oli umbes 500ruutmeetrisel maa-alal,” ütles Heigo Enden.

Keskkonnainspektsiooni inspektorid tegid kohapeal esialgse vaatluse ja jätkavad vaatlust hommikul. Kui palju kütust mahutist välja voolas ja kui palju võis seda loodusesse sattuda, selgub inspektsiooni alustatud menetluse käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles