Lugeja küsib: Kes koristab pärast õppusi Kaitseliidu hülsid?

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast laskmist maha jäänud hülsid.
Pärast laskmist maha jäänud hülsid. Foto: Raigo Pajula

Pärnu Postimehe lugeja küsis, mida tuleks teha, kui ligikaudu kaks nädalat pärast õppuse Orkaan lõppu leiab veel õppuste alalt padrunikesti, NATO toidupakkide jääke või muud varustust.

Pärnumaal toimus Lääne maakaitseringkonna õppus Orkaan Tori vallas kahel pool Pärnu jõge, kus lahingutegevus arenes maastikul ja asulates Jõesuust Sindi suunas. Paar nädalat pärast õppusi võis siin-seal veel leida padrunikesti, mille kohta Pärnu Postimehe lugeja küsis, kelle vastutus on hülsid ära korjata.

“Pärast õppuse lõppu koristavad kaitseliitlased lahingualadelt hülsid ja seisavad hea selle eest, et õppuse ala oleks korras. Koristust juhivad allüksuste ülemad ja maa-alad vaatab üle maleva vastutaja,” selgitas Pärnumaa maleva teavituse ja tsiviil-sõjalise koostöö spetsialist Jaanus Mehikas.

Kuna õppus hõlmas suurt maa-ala ja võib olla kohti, mis jäid koristamisel märkamata, ongi kõige õigem teatada sellest maleva teavituse ja tsiviil-sõjalise koostöö spetsialistile.

“Märkige kirjas võimalikult täpselt, kust olete puuduse avastanud, ja kui saate, lisage foto,” soovitas Mehikas.

Samal ajal möödus õppus Orkaan Pärnumaa avalikus ruumis Mehikase sõnutsi suuremate vahejuhtumiteta. “Tänu paljude kohalike elanike abile õnnestus Orkaan väga hästi,” kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles