Kõva pingutus niitis olümpiamehel jalad alt

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VILJANDI, EESTI, 25NOV17
Sisesõudmise Eesti meistrivõistlused Viljandi spordihoones. Pildil Allar Raja.
ELMO RIIG/SAKALA
VILJANDI, EESTI, 25NOV17 Sisesõudmise Eesti meistrivõistlused Viljandi spordihoones. Pildil Allar Raja. ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Suur duell Allar Raja ja Tõnu Endreksoni vahel jäi Pärnumaa sisesõudemeistrivõistlustel viimati nimetatu haigestumise tõttu ära. Pärnu kesklinna koolide võimlas jagati eri vanuseklassides välja 23 medalikomplekti.

Eesti spordiseltsi Kalev meistrivõistluste ja sõudeliidu sisesõudesarja teise etapina toimunud jõuproov tõi ergomeetritele noorte ja täiskasvanute tipud, veteranid ja erivajadustega atleedid – kokku üle 200 osaleja.

Distantsid varieerusid 250 meetrist (D-klass) 2000ni (täiskasvanud). Veteranidel ja parasõudjatel oli kavas 1000 ning 13–14aastastel (C-klass) 500 meetrit.

Võistluseelne ülesandmine lubas põnevust meeste seas, ent kuna kahekordne olümpiamedalist Endrekson tundis end haiglasena ja loobus, jäi võit Rajale vormistamise küsimuseks. 5.56ga finišeerunud Pärnu kalevlane oli enne sõitu kahe vahel, kas startida või ei, ent otsustas siiski vormi katsetama minna.

„Kolmapäeval haigestusin ega olnud üldse kindel, kas startida saan. Oleksin niikuinii pidanud samal distantsil hiljem testi tegema ja see motiveeris võistluse siiski läbi tegema,“ rääkis Raja jõuproovi eel tekkinud kahtlusest sõudeliidu vahendusel. Olümpiasangar lisas, et kui sõit ise kulges plaanipäraselt ja üsna mugavalt, läks taastumisel seis nukraks. „Võisin pingutusega siiski liiale minna, sest taastumine võttis kauem kui tavaliselt, kuna niitis jalad täiesti alt. Treeningud on läinud siiani plaanipäraselt ja järgmise stardi teen Alfal.“ Spordimees pidi taastumisprobleemide tõttu autasustamisegi vahele jätma. 

Üsnagi ootuspäraselt lõpetas Raja järel teisena noor Tallinna sõudja Martin Kivilo (6.03,3) ja pronksini pingutas vanameister Andrei Jämsä (6.06,3).

Naiste U23 vanuseklassis oli teistest peajagu üle mullugi sama võistluse võitnud Liisu Mitt, kes sai ajaks suurepärase 6.59,1, parandades eelmise aasta võidutulemust kaheksa sekundiga (7.07,1). Teisena finišeerus Pärnumaa 2018. aasta parima spordivõistkonna esindaja Grete Alttoa Pärnu Kalevist (7.06,4) ning kolmandana Viljandi sõudja Kärolyn Mäesaar (7.15,4).

U23 naiste võitja Liisu Mitt.
U23 naiste võitja Liisu Mitt. Foto: Aleksei Lipintsov

Veel pärnakate poodiumikohti

D-klassi tüdrukud: 3. Bärbel Rõõm
D-klassi poisid: 1. Nikolai Kiradi, 2. Erki Hiiemäe 
C-klassi tüdrukud: 2. Kadi-Leen Peedimaa
C-klassi poisid: 3. John Silver Mitt 
A-klassi tüdrukud: 1. Kadri Vilbaste, 2. Annabel Aron
U23 mehed: 2. Margus Kodasma
Naisparasõudjad: 1. Birgit Näppi, 3. Anna-Friida Jürgenson
Meesparasõudjad: 2. Agor Tettermann
Üle 50aastased meesveteranid: 3. Sven Koovit
Üle 60aastased meesveteranid: 3. Valdi Killing
Üle 70aastased meesveteranid: 2. Juhan Paalo
Üle 30aastased naisveteranid: 1. Helen Tinkus, 2. Riina Arva
Üle 40aastased naisveteranid: 3. Katri Aron

Tulemused leiab SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles