Paikuse kool alustas vaheaega “Eia jõuludega Tondikakul”

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Anu Auna filmist “Eia jõulud Tondikakul”.
Hetk Anu Auna filmist “Eia jõulud Tondikakul”. Foto: Kristjan Mõru

Paikuse põhikooli õpilaste eelviimane koolipäev enne jõuluvaheaega toimus Pärnu Apollo kinos, kus täideti kaks saali, et vaadati filmi “Eia jõulud Tondikakul”.

Koolimajja jäid vaid kõige pisemad ja vanemad õpilased. Ülejäänud mitusada last istus bussi ja sõitis kesklinna. Pikka bussirivi turvas kooli juures politseiautogi.

“Film paelus nii õpetajaid kui õpilasi. Tagasisidena mainiti, et tegemist oli liigutava süžeega, mida võimendasid kaunid loodusvaated,” ütles Paikuse põhikooli õpetaja Sirje Suurevälja.

Film kõneleb kümneaastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks ürgse loodusega salapärasesse Lõuna-Eesti tallu.

Kui filmi õppetöö seisukohast analüüsida, lõimusid teoses eelkõige eesti keel, muusika, inimese-, loodusõpetus ja, mis kõige tähtsam, väärtuskasvatus. Filmi tegijad tuletasid vaatajaile meelde elu toredaid ja lihtsaid asju, mida oleme hakanud unustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles