Aasta sportlased on Saskia Alusalu ja Magnus Kirt (5)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

27. detsembril jagati Saku Suurhallis pidulikul galaõhtul «EV100 Spordiaasta tähed» aasta parimatele Kristjani kujusid. Tänavu olid parimad Magnus Kirt, Saskia Alusalu, Eesti ralliekipaaž Ott Tänak ja Martin Järveojaja ning Eesti meeste võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu.

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles märkis, et põhjuseid gala otseülekannet vaadata on palju. «Ei ole kahtlustki, et lõppev aasta oli eriline ja meeldejääv. Samaväärne saab kindlasti olema tänavune «EV100 Spordiaasta Tähed» galaõhtu, mis tuleb suurem ja pidulikum kui kunagi varem. Oodata on ennenägematut show’d, mis tähistab eduka spordiaasta kõrval ka Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva, ning vägagi põnevat auhinnatseremooniat, sest konkurents Kristjanitele oli tänavu tihe ja tasavägine,» ütles Sukles.

Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selguvad rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Aasta noorsportlase valivad ajakirjanikud ja organisatsioonid. Võrdsete lõplike punktide korral pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane. Võitjate väljaselgitamisesse andsid oma panuse rahvahääletusel koguni 62 660 unikaalset hääletajat, rekordiliselt 67 spordiorganisatsiooni ning 49 spordiajakirjanikku.

Hääletustulemuste põhjal on «Aasta sportlane 2018» nominendid (tähestikulises järjekorras):

Aasta meessportlane 2018: Magnus Kirt, Nikolai Novosjolov, Ott Tänak, Maicel Uibo

Aasta naissportlane 2018: Saskia Alusalu, Anett Kontaveit, Katrina Lehis, Kelly Sildaru

Aasta võistkond 2018: Eesti epeevehklemise naiskond, Eesti meeste võrkpallikoondis, tantsupaar Konstantin Gorodilov - Dominika Bergmannova, rallipaar Ott Tänak – Martin Järveoja

Aasta treener 2018: Gheorghe Cretu, Helen Nelis-Naukas, Tõnis Sildaru, Indrek Tustit

«EV100 Spordiaasta Tähed» paneb punkti EV100 juubeliaasta spordiprogrammile, mille üheks emotsionaalsemaks mälestuseks tuhandetele Eesti sportlastele sai hetk, mi Eesti meistrivõistluste parimad said EOK-lt kaela EV100 kujundusega erilise meistrimedali.

«Loodetavasti enam kui 22 000 sportlase jaoks, kellele riputati kaela EV100 Eesti meistrivõistluste medal, jääb juubeliaasta ja saavutus eriti eredalt meelde. Samuti paljudele rahvaspordivõistlustel osalejatele, sest ka nende medaleid on ehtinud juubeliaasta sümbol,» ütles EV100 programmijuht Maarja-Liisa Soe.

Samuti kuulutatakse «EV100 Spordiaasta Tähed 2018» galal välja Aasta noorsportlane 2018, Eestimaa Spordihing 2018 ning Rahvusvahelise Olümpiakomitee auhinna «Olympism in Action» laureaat. Lisaks antakse galal üle ka Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri- ja spordi sihtkapitali tänavused aastapreemiad ning aasta veteransportlase ja parasportlaste auhinnad. Otseülekanne algab Postimees.ee-s kell 19.00 ja Kanal2-s kell 20.00.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles