Eesti-Läti korvpalliliiga tippklubi küttis kodusaalis Pärnu Sadamale sauna

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu resultatiivseim oli Rannar Raap (palliga) 16 punktiga.
Pärnu resultatiivseim oli Rannar Raap (palliga) 16 punktiga. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Sadama korvpallimeeskond lõpetas 2018. aasta kaotusega, kui jäi võõral väljakul 56:91 alla Riia VEFile.

Pärnakad jäid Riias juba avaveerandi keskel kümnega taha ja kaotasid selle 17:26. Teisel veerandajal sai VTB ühisliigas palliv Läti tiim mängu veel paremini käima ja suurendas kahe minutiga vahe 20 punktini (37:17). Liider Mihkel Kirveseta mänginud Pärnu kaotas Eesti-Läti korvpalliliiga ühe favoriidi vastu poolaja 21 punktiga (26:47).

Kolmandal veerandajal vahe püsis ja lõppvaatuseks oli riiakate eduseis 64:42. Viimane veerandaeg kujunes pärnakatele õudusunenäoks: alguses oldi viis minutit kuival ja vahepeal paisus Riia edu 42punktiseks. Viimastel minutitel muutus skoor veidi viisakamaks. 

Rõõmustav uudis oli see, et esimest korda üle pika aja oli mänguprotokolli üles antud hooaja eel põlve vigastanud Siim-Markus Post, kes Riia vastu veel platsile ei jõudnud.

Kui visketabavuses ei jäänud pärnakad kõvasti alla (41 vs. 44 protsenti), tuli vahe sisse lauavõitluses, mille lätlased võitsid 51 vs. 25. 

Pärnakate resultatiivseim oli eelmise mängu vahele jätnud kapten Rannar Raap, kelle kontole kogunes 16 punkti. Saimon Sutt ja Henri Wade-Chatman panustasid üheksa silmaga.

VEFist said käe valgeks kõik 11 mängijat. Kõige rohkem punkte viskas Kristaps Janicenoks: 18. 

Eelmisel kuul BC Kalev/Cramolegi tuule alla teinud VEF on tänavu kaotanud ühe matši, jäädes oktoobris koduväljakul punktiga alla liiga liidrile Ventspilsile. Nüüd asub Riia tiim 12 võiduga teisel kohal. Pärnu on seitsme võidu ja üheksa kaotusega kaheksas.

Pärnu järgmine matš tuleb 9. jaanuaril, kui kodusaalis minnakse vastamisi Läti ülikooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles