Aastavahetuse pidustused toovad kaasa liiklusmuudatusi Pärnu kesklinnas

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastavahetuse tähistamine Pärnu kesklinnas eelmisel aastal.
Aastavahetuse tähistamine Pärnu kesklinnas eelmisel aastal. Foto: Urmas Luik

Aasta viimasel päeval toimub üle-eestiline juubeliaasta lõpupidu “Sajaga edasi, Eesti!“. Pärnus toimuvad Endla teatri esisel väljakul päeval ühestantsimine ja õhtul vabaõhukontsert. Aastavahetuse ürituste pärast on 30. ja 31. detsembril ümber korraldatud liiklus ja ühistransport.

Ühestantsimine “Eesti tantsib” algab Keskväljakul kell 15. Huvilised on kohale oodatud juba kell 14, siis õpetatakse kõigile osalejatele tantsusammud selgeks.

Õhtul kell 23 on kõik oodatud Keskväljakule juubeliaasta lõpupeole “Sajaga edasi, Pärnu!”, mille juhatab sisse Marko Matvere hümnimasin ja meeleolu loob Väikeste Lõõtspillide Ühing. Kell 23.50 kõlab Eesti Vabariigi presidendi Kersti Kaljulaidi uusaastatervitus, millele järgneb hümni laulmine.

“Kõigi turvalisuse huvides paneme südamele, et peole ei tuldaks oma rakettidega,” manitses Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Gerli Kõiv.

Uusaastaöö ilutulestik toimub traditsiooni kohaselt Kesklinna silla juures.

30. ja 31. detsembril on Keskväljakul ja Endla teatri ümbruses parkida keelatud.

30. detsembril kell 15 suletakse Endla teatri esine lõik liikluseks. Bussiliiklus suunatakse ümber Akadeemia-Rüütli-Vee tänava kaudu.

31. detsembril alates kella 22.30st on Keskväljaku ja Endla teatri ümbrus liikluseks suletud.

Kesklinna sillalt suunatakse kogu liiklus Laiale tänavale. Mõlema suuna ajutised bussipeatused paigaldatakse Laia tänava Kesklinna silla poolsesse otsa.

Tavapärane liikluskorraldus taastub umbes kell 1.30.

Programm “Sajaga edasi, Pärnu!” sünnib Pärnu linnavalitsuse, “EV 100” korraldustoimkonna ja Eesti rahvusringhäälingu koostöös.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles