Lääne päästekeskus jagab tormi ajaks tarvilikke nõuandeid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus pole tormituuled seni pahandust teinud ja ilm oli hommikutundidel vaid mõõdukalt tuuline.
Pärnus pole tormituuled seni pahandust teinud ja ilm oli hommikutundidel vaid mõõdukalt tuuline. Foto: Meelis Kalme

Eesti rannikut ja saari räsivad täna tormituuled. Päästeamet jagab soovitus, kuidas tormi ajal paremini enda, oma pere ja vara ohutust tagada.

Pärnumaad hommikutundidel torm veel ei räsinud ja kella 9 rikkelisi elektrikatkestusigi oli vaid üks. Pärast kella 10 oli vooluta juba 150 Elektrilevi klienti.

Riigi ilmateenistuse andmetel puhus kella 9 ajal Pärnus põhjatuul seitse, iiliti 15,5 meetrit sekundis. Häädemeestel ulatusid tuulepuhangud 16,8 meetrini sekundis. Põhja- ja Loode-Eestis ulatusid samal ajal tuulepuhangud üle 29 meetrini sekundis.

Päästeamet soovitab tormi ajaks korjata õuest kokku kerged esemed ja lahtine mööbel. Samuti soovitatakse püsida siseruumides ja parkida sõidukid lagedale või garaaži. Arvestada tuleks võimalike elektrikatkestustega ja eemale tuleks hoida maha langenud elektriliinidest.

Autoga sõitu tuleks tormiilmaga vältida. Kui aga sõit on vajalik, tuleb valida sobiv sõidukiirus ja arvesta teele langeda võivate puudega.

Inimvigastuste ja otsest ohtu põhjustavate purustuste korral helista hädaabinumbril 112. Maha langenud elektriliinidest teavita Eesti Energiat numbril 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles